Aino Louhi
31.5. - 24.6.2017

Aino Louhi, A day to die, a day to be alive, akryyli- ja spraymaali mdf-levylle, 90x130 cm, 2016/17

ETKÖ YMMÄRRÄ

Olen eksynyt syvään tiheään ryteikköön. Takerrun viivoihin, risuihin, kiemuroihin ja kaariin. En saa pysäytettyä käteni liikettä. Kärsin jännetupen tulehduksesta ja jokainen viiva tuottaa kipua ja nautintoa.

Päiväunilla työhuoneen sohvalla näen unen, jossa puhelimeni kuulokkeet ja maalausteni juurakot sotkeutuvat ja kiertyvät pääni ympärille. Yhden työn pinta on alkanut liikkua näkökenttäni laidalla. Se aaltoilee ja väreilee kuin olisi joku elävä.

Opettelen uutta kieltä. Ymmärtääkö kukaan minun kieltäni? Tahdon oppia käyttämään sitä kuten äidinkieltä, keksimään sanoja ja ilmaisumuotoja intuitiivisesti, kertomaan tarinoita ja rakentamaan maailmoja.

Lempikieliäni ovat portugali, tanska ja islanti. En ymmärrä niitä juurikaan, mutta sanat kuulostavat korviini kauniilta ja salaperäisiltä, hassuilta ja nyrjähtäneiltä.
Aino Louhi (s.1981) on tamperelainen kuvataiteilija, jonka laaja tuotanto käsittää niin maalauksia, installaatioita, sarjakuvia kuin kuvituksiakin. Valmistuttuaan TAMK:in kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2005 hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja ollut mukana niin Mäntän kuvataideviikoilla, Pyhäniemen kartanon kesänäyttelyssä kuin Pirkanmaan Triennaalissakin. Hänen töitään on mm. Tampereen ja Mänttä-Vilppulan kaupunkien sekä Hyvinkään taidemuseon kokoelmissa.
Aino Louhi CV


Aino Louhi, Pyynikki State of mind, akryylimaali mdf-levylle, 80x100 cm, 2017


Aino Louhi, Yksi herkkä juttu, akryyli- ja spraymaali mdf-levylle, 60x76 cm, 2016/17

Siirry sivun alkuun