Eija Hakkola
30.3. - 24.4. 2016

Eija Hakkola, My little ASS prints - Piggy Pink, 60x60 cm, 2016, digitaalinen vedos koivuvanerille.

My little ASS prints

Kun kaikki tuntuu olevan perseestä ja siinä mielentilassa päätyy maalaamaan oman takamuksensa sekä painamaan sen jäljen paperiin, syntyykin yllättäen jotakin kaunista. Teokset ovat saaneet alkunsa tämän hetkisestä ilmapiiristä Suomessa. Ihmiset ovat tyytymättömiä monin tavoin. Paljon on kuitenkin kiinni myös meistä itsestämme. Tunteesta voi lannistua tai sitten sisuuntua ja esittää vaihtoehdon miten asiat voisivat olla.

 My little ASS prints näyttelyn teokset on koostettu tietokoneella vartalon eri osien painaumajäljistä. Jälkiä on monistettu, niiden värejä on muutettu ja kokoja vaihdeltu yksittäisten osien mittasuhteet säilyttäen. My little ASS prints -kollaaseissa leikitellään vartalon eri osilla muodostaen niistä symmetrisiä kuvioita. Digitaaliset vedokset on toteutettu koivuvanerille sekä giclée-vedoksina happovapaalle paperille dibond levylle pohjustettuna.

Olen ollut viimeaikoina kiinnostunut symmetrian eri ilmenemismuodoista maailmassa. Myös näyttelyssä olevien teosten pyrkimyksenä on ilmentää harmoniaa ja symmetriaa. My little ASS prints -vedokset muistuttavat eri kansojen folk-art -tyylisiä kuvioita. Niissä on kansantaiteen lisäksi viittaus mandaloiden ja erilaisten biologisten eliöiden ihailtavan symmetriseen ja harmoniseen maailmaan. Jopa viruksilla ja bakteereilla on oma tarkasti järjestäytynyt rakenteensa.


BIO

Eija Hakkola työskentelee eri tekniikoita hyödyntäen yksin ja yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa.

Hän opiskeli Ympäristötaidetta Tampereen Taiteessa ja Viestinnässä ja valmistui vuonna 2000. Sen jälkeen hän jatkoi opintoja Taideteollisessa korkeakoulussa ja valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2004.

Eija Hakkola on pitänyt yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja osallistunut yhteisnäyttelyihin ulkomailla. Hän on toteuttanut julkisia teoksia mm. Seitti seinämaalauksen Arabianrantaan (2009) kerrostalon julkisivuun sekä mekaanisen teoksen Taivaan pyörä (2005) Ilmatieteen laitoksen ja Merentutkimuslaitoksen aulaan.

Eija Hakkola asuu ja työskentelee Helsingissä.

Eija Hakkola ansioluettelo
www.hakkola.net

Eija Hakkola, My little ASS prints - Boby Heraldic, 75x50 cm, 2016, giclée -vedos happovapaalle paperille pohjustettuna dibond levylle.

Siirry sivun alkuun