Emma Lappalainen
5.4.-29.4.2017

Emma Lappalainen, Kevät sarjasta Käännös,imagon, kohopaino, sekatekniikka,113 x 78 cm, 2016

Typographus -käännös

Työskentelyni lähteenä ovat usean vuoden ajan olleet Kirjanpainaja/ lps. Typographus kaarnakuoriaisten kaivertamat jäljet, joita löysin faktori isältäni peritystä metsä- ja suoalueelta Pohjois-Karjalasta.

Nämä puihin tallentuneet elämän jäljet ovat avautuneet sisälläni muinaisena alkukielenä. Ne ovat herättäneet mielleyhtymiä painettuun kieleemme, saaden minut tunnustelemaan sanan olemusta ja toisinaan lukemaan kuvaa myös rivien välistä.

Luonnon viestien seuraaminen ja sen merkkien tulkinnallinen vapaus luo hedelmällisen tilan ihmisen ja luonnon orgaanisesti versovalle vuoropuhelulle.

Teokseni olen toteuttanut kirjanpainannan ja jäljentämisen perinteen mukaisilla menetelmillä, mm. hierrevedoksin, litografioin sekä vanhan kirjoituskoneeni tekstin kuparietsauksin. Lisäksi olen taltioinut arkistokokoelman projekteihin liittyvästä kuvastosta märkälevy kollodium -menetelmin.

Näyttelyn nimen lisäkkeenä oleva sana -käännös viittaa myös työhön, jonka parissa olen saanut kulkea, palaamalla menneiden aikojen henkeen vaihtoehtoisten valokuvamenetelmien myötä.


Emma Lappalaisen työskentelyä ovat viime vuosina tukeneet Etelä-Karjalan kulttuurirahasto ja Kaakkois-Suomen taidetoimikunta.

Emma Lappalainen, ansioluettelo.


Emma Lappalainen, Perintö, käsinkaiverrettu puupiirros havupuuvanerille, litografia, grafiitti, n 160 x 400 cm, 2013-14


Emma Lappalainen, Perintö, yksityiskohtia


Siirry sivun alkuun