Helmi Leppäkoski
1.4.-26.4.2015

Installaatio Raflaavat mekot

Avajaiset keskiviikkona 1.4. klo 18-20. Tervetuloa!

Installaatio Raflaavat mekot koostuu viidestä erivärisistä, kierrätyspaperista sommitelluista ja kootusta mekosta. Innoituksen lähteenä oli työhuoneellani oleva muutama aikakausilehti. Niiden sisällä oli paljon värillisiä kuvia. Ahaa! Tuostapa materiaalia seuraavaan työhön. Mieleeni tupsahti "siluetteina" mekkoja. Aloin suunnitella nuken päälle mekkoa. Päätin, että mekot ovat värillisiä.
Hankaluuksia syntyi, kun tietyn värin saanti kierrätyspaperista kokonaiseen mekkoon oli vaikeaa.
Sommittelin ja liitin palasia vieriviereen, siten luoden värillisen kokonaisuuden. Keltainen ja sinertävä mekko.Punainen mekko tuotti hankaluuksia, sillä punaista väriä kierrätyspapereissa oli niukalti.
Musta mekko oli sittenkin haastavin. Sanomalehdet ovat mustavalkoisia, mutta tasaisen mustan värin löytäminen aiheutti paljon harmia. Musta mekko on koottu pienen pienistä paperipalasista, kuin mosaiikki.

Raflaavat mekot: Leikkimielinen ajatus toteutui. Prosessi oli melko työläs. Mekkojen kuosi, väri, lisänä kepeä ilottelu auttoi intohimoisen prosessin toteuttamisen. Totta kai mukana seinällä ovat viuhkat, nekin
kierrätyspaperia.


Helmi Leppäkoski on kuvataiteilijana monipuolinen. Hän taiteilijana maalaa, työstää veistoksia, installaatiot ovat hänelle tärkeä ilmaisumuoto. Maalaukset ovat joko öljyväri-, akvarelli- tai temperamaalauksia. Veistosten materiaalina on pronssi, puu sekä kivitavarasavi.

Helmin mieliinpainunut kokemus on hänen Seinäjoen taidehallissa esillä ollut installaatio "Naisen kolme elämänvaihetta " nuoruus, aktiivielämä ja elämä sen jälkeen". Materiaaleina oli kangas, paperi, lanka, erilaisia hakasia, pieni sänky pronssia ym. Elämän ilot, surut, kriisit jne. Silloin avajaisissa moni nainen huokaisi ääneen "tuossa minun elämäni".
Helmi Leppäkoski on ollut mukana lukuisissa yhteisnäyttelyissä kotimaassa sekä ulkomailla. Yksityisnäyttelyitä Leppäkoskella on ollut niin taidemuseoissa kuin gallerioissakin. Leppäkoski on
Taidemaalariliiton ammattijäsen sekä useiden taideyhdistysten jäsen.Hän on toiminut hyvin aktiivisesti taideseurojen hallituksissa

Siirry sivun alkuun