Seija Rissanen
3.9.-28.9.2014

"Hetkien Hohde"

Akryyli- ja öljymaalauksia keväältä 2014. Työskentelen Espoon Karhusaaressa ja innoitukset maalauksiin tulevat usein Karhusaaren hienosta luonnosta ja merellisyydestä. Lisäksi vanhat rakennukset kiehtovat ja inspiroivat.

Mikä maalaamisessa on kiinnostava, itse prosessi sen alkaminen, eteneminen, muutokset ja lopputulos. Värien merkitys sekä musiikki on minulle tärkeää maalatessa.

Maalaaminen on koko ajan itsensä tutkistelua, on uskallettava tehdä ratkaisuja ja johtopäätöksiä. Ei ole sääntöjä ei oikeaa tai väärää vain kohti maalia.

Usein teen pieniä muistipiirroksia matkoilla, kotikulmilla, kaduilla ja erilaisia havaintoja ympäröivästä elämästä. Pieni vihko ja kynä mukana taskussa tai laukussa on silmän jatke nähdylle ja koetulle.

Muistipiirrokset ja havainnot ikään kuin sysäävät alkamaan tarinaa kankaalle jostakin jatkuen jonnekin. Työn edetessä ei ole enää suoraa tunnistettavuutta lähtökohtaansa, mutta tarina jatkuu kankaalla. Maalausprosessin aikana, joka saattava kestää viikkojakin on kuvan selkeytyminen ja hyväksyminen lopulliseen haluttuun tulokseen - siis melkoista kamppailua.

Näyttelyn maalaukset on tehty joko kankaalla tai MDF-levyllä öljyllä tai akryyli maaleilla. Töiden aiheet liittyvät elämyksiin ja hetken hohteisiin työhuoneeni ympäristössä.

Työhuoneeni sijaitsee Karhusaaren Taidekeskuksessa (Sinebrychoffin huvila) , Espoossa.

Seija Rissanen (s.1943) asuu ja työskentelee Espoossa. Hän on opiskellut Vapaassa taidekoulussa ja työskennellyt taiteilijaresidenssissä Italiassa, Kreikassa ja Virossa.

Siirry sivun alkuun