Jenni Hämäläinen
4.3.-29.3.2015

ABRAKAdabra!

taide = olemisen kielioppi ja sanasto

taide on =olemisen käsikirja

ambivalenssi sokean silmät

(nonsense =) merkityksen ja merkityksettömyyden välissä jännite, se on jännittävää!

eri tasojen keskinäistä leikkiä

tuhat kiloa pilvenhattaraa

Kerroksisuus, tasot, rakenteet, syy-yhteydet, suunnanmuutokset, rajapinta.

Pidän jyrkänteen reunalla olemisesta, siitä kun on juuri hyppäämässä tuntemattomaan. Tästä puhuu (uskonnollisessa viitekehyksessä) myös tanskalainen eksistenssifilosofi Sören Kierkegaard. Edellä mainittu toteutuu myös ripustaessani näyttelyä: minulla ei ole ollut tarkkaa suunnitelmaa siitä miltä valmiin ripustuksen tulisi näyttää. Tila sanelee näyttelyn lopullisen muodon. Itselläni on vain paljon irrallisia kappaleita ja ajatus tunnelmasta ja rytmistä tilassa.

Ripustusprosessi on tärkeä, ja lopputulos, näyttely, on vain ikään kuin still-kuva, jonkinlainen tarkentunut ja keskitetty hetki taiteellisessa työskentelyssä ja olemassaolossani. "On oltava nykyhetkessä ja auki tulevaisuudelle. Jokainen hetki on valinnan hetki". Jatkuvaa risteyksessä seisoskelua, suunnan valitsemista aina uudestaan ja uudestaan.


Jenni Hämäläinen (1977) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta maalaustaiteen laitokselta vuonna 2003, jonka lisäksi hän on opiskellut mm. kuvanveistoa ja kirjallisuutta. Jenni Hämäläinen on pitänyt useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä vuodesta 1996 alkaen, ja hän on Helsingin taiteilijaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen. Jenni Hämäläisen viimeaikaiset teokset ovat olleet installaationomaisia maalauksia tilassa.


Jenni Hämäläisen ansioluetteloon.
Siirry sivun alkuun