Päivi Allonen
29.4.-24.5.2015

ME - NUO / WE -THOSE

650 PALLOA

Vapun tienoilla Galleria Aarnissa avautuvan näyttelyni innokkeena voisi joistain osioista päätellen olettaa olevan työväenjuhlan. Ei kuitenkaan ole. Tai ehkä löyhästi, sillä näyttelyssä on kyse vallasta. Ja esillä on palloja.

Olen tuonut näyttelytilaan satoja pallukoita; kolmiulotteisia ja littania. Niitä on tehty paperista muotoilemalla, kangasta venyttämällä, pusseja ompelemalla ja palloja huputtamalla. Pyöreät muodot puskivat myös maalauksiin. Ne olivat tyrkyllä juuri muotojensa vuoksi.

Näyttelyssä ME - NUO / WE - THOSE, tutkin yksilön tarvetta kuulua johonkin ryhmään. Keskityn siihen, että vallalla on tapana kasvaa tai vähetä, muuttaa muotoaan ja olemustaan ympäröivistä olosuhteista riippuen. Teoksissani valta näyttäytyy ryöpsähdyksinä, välillä isonakin joukkona, välillä yksinäisyytenä. Pohdin sitä, kuinka ryhmästä poisjättäminen on yksi arkisimmista vallankäytön muodoista. Miltä tuntuu olla toinen vaihtoehto? Miten voisi halutessaan muuttua valitsijaksi? Miten päästään voittajien porukkaan tai onko siihen edes pyrittävä?


Päivi Allonen (1972) asuu ja työskentelee Vantaalla. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 1998 Imatran taideoppilaitoksesta ja täydentänyt vuonna 2014 koulutustaan Lahden taideinstituutissa (kuvataiteilijan AMK -tutkinto). Hän on ammattinsa ohella tehnyt opetustöitä sekä kirjoittanut taiteesta. Allonen on taidemaalariliiton jäsen, Rajataide ry:n jäsen sekä Vantaan taiteilijaseuran varapuheenjohtaja.


Päivi Allonen ansioluettelo

Kutsukortti / Päivi Allonen

Siirry sivun alkuun