Jukka Huhtala
27.5.-18.6.2015

Moving on, nothing to see here.

Tähänastisen urani olen tutkinut ihmistä objektina. Kasvokuvissa ihmisen muodot olen vahvistanut karttamaisilla tehokeinoilla, tehden heistä tylsällä taltalla veistettyjä figuureja. Kirkkaat sarjakuvamaiset värit ovat luoneet vastapainoa rujoille ihmishylkiöille.

Ehkä nyt on jo aika siirtyä tutkimaan ihmisen sisintä? Itselleni tunteista puhuminen on aina ollut vierasta. Miesporukassakin, jossa tunteista puhuminen yleensä liittyy urheiluun tai muuhun suorittamiseen, olen minä aina se hiljaisin kun aletaan näistä asioista keskustelemaan. Ei sikäli ettei tunteet minua kiinnostaisi, en vain saa sanaa suustani kun niistä aletaan puhumaan. Ja sitä vaikeampaa se on mitä läheisemmälle ihmiselle niistä pitäisi kertoa.

Olkoon tämä näyttely sitten siirtymäriittini tuolle pimeälle puolelle. Mukana on töitä jotka edustavat viime vuosien töitäni, sekä töitä joissa ihmisen sisintä kaivetaan esille. Välillä pienellä sievällä lelulapiolla, välillä kaivinkoneella. Näyttelyn nimi "Moving on, nothing to see here" kertoo omasta sielunelämästäni. En pidä omia tunteita ja sielunelämääni niin tärkeinä että kenenkään pitäisi pysähtyä niitä ihmettelemään.


Jukka Huhtala (1976) on kuopiolaissyntyinen nykyisin Helsingissä asuva maalari. Hän valmistui Etelä- Karjalan AMK:sta vuonna 2003. Huhtala maalaa päätoimisesti, ja on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja välillä ulkomaillakin. Jäsenenä hän on Ars Liberassa (Kuopion kuvataiteilijat ry), Helsingin taiteilijaseurassa ja Taidemaalariliitossa. Jukka Huhtalan teoksia on hankittu Paulon säätiön ja Kansallisgallerian kokoelmiin.


Jukka Huhtala, ansioluettelo
Jukka Huhtala, kotisivu

Siirry sivun alkuun