Eija Keskinen
25.5. - 19.6.2016

Slow Motion 3 (Valkonarsissit) ,puuväri ja lyijykynä, 50 X 65 cm, 2015, valokuva: Julia Weckman

Kas, metsämökin ikkuna - kohti onnellista loppua

Piirustuksia (ja vähän muutakin)


Turan siimeksessä kasvaa kruunupensaita, kultaisia pajuja. Niin tuuheita, että niiden sisään voi mennä, käydä pitkälleen, olla rauhassa, turvassa. Oksia on ihana huitaista, ne palaavat takaisin ja huojahtaessaan päästävät suhahtavan äänen. Äänen mukana tulee pieni vire, melkein vilvoittava, raikas välähdys. Keväisin oksiin muodostuu pehmeitä pumpulikissoja, sieviä sukulaisia, suuttomia ja suruttomia.

Sieltä pensaan keskeltä, pehmeiden ruohopahnojen välistä voi tarkkailla ilmaa, nuuhkia väreilyjä, nähdä, mitä haukat eivät näe, ja kuulla, mitä myyrä kuiskaa. Jossain vähän kauempana putoaa oksa, uskomuksia täynnä, rakkautta, onnea ja menestystä - marjat keltaista murhaavaa tahmaa täynnä, lintujen nektaria. Misteliä.

Hännän pää nytkähtää, heilauttaa mennessään kuivia lehtiä.
On odotettava vielä, ääntä, valoa, merkkiä. Sateenkaarta, suurta tuulta. On niin lämmin toukokuu.

ⒸSlow Motion / Eija Keskinen Toukokuu 2016


Eija Keskinen (1968, Tampere) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa, Vapaassa Taidekoulussa sekä Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä ja ottanut osaa ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin vuodesta 1988. Keskinen on valmistanut neljä julkista taideteosta, joista tuoreimmat ovat marraskuussa 2015 valmistuneet Helsingin kaupungin ja Helsingin taidemuseon tilaamat seinämaalaukset Lasten päiväkoti Ruskeasuolle. Hänen töitään on koti- ja ulkomaisissa kokoelmissa, mm Suomen Valtion kokoelmissa sekä Helsingin-, Vantaan-, Espoon- ja Tampereen taidemuseoiden kokoelmissa. Vapaa-aikanaan Eija Keskinen kutoo kangaspuilla mattoja, pelaa mahjongia, nauttii metsistä, katselee Kolmikätisen Jumalansynnyttäjän ikonia ja San Expediton pyhimyskorttia sekä uskoo ihmeisiin.

Eija Keskisen töitä on nähtävillä kesällä myös Keuruun museon kokoelmanäyttelyssä (11.6-24.9.2016) sekä Keuruun museosäätiön Räsymattonäyttelyssä (6.6-6.8.2016).

Eija Keskisen työskentelyä ja näyttelyn valmistamista ovat tukeneet vuoden 2015/16 aikana Taiteen Edistämiskeskuksen Kuvataiteen näyttöapurahalautakunta ja Taiteen Edistämiskeskuksen Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta.
Heille lämpimät kiitokset!

Eija Keskinen, ansioluettelo
EijaKeskinen, artist's statement


Eija Keskinen, Mistletoe 1-3, puuväri tapetille, à 52,5 X 73 cm, 2013-14, valokuva: Julia Weckman

Eija Keskinen: Slow Motion 2 (Kalliokielot), puuväri ja lyijykynä, 50 X 65 cm, 2015, valokuva: Julia Weckman


Siirry sivun alkuun