Rose-Mari Torpo
28.9. - 23.10. 2016

Rose-Mari Torpo: Apnea, sekatekniikka kankaalle ja verkolle, 100 cm x 100 cm, 2016

Wave - maalauksia

Työskentelyssään Rose-Mari Torpo pohtii maalauksen peruslähtökohtia, värin ja viivan suhdetta sekä tutkii äänen, kehon ja värin vuorovaikutusta. Hänen maalauksissaan ovat tärkeintä liike, rytmi, kerroksellisuus ja väripintojen luomat uudet tilat.

Maalausprosessi on etusijalla ja kokeilemalla eri materiaaleja Rose-Mari Torpo työstää sarjallisia teoksia. Maalauksen kokemisessa hän on kiinnostunut moniaistisuudesta ja tilallisuudesta.

"Näyttelyn teemoja ovat aika, liike ja veden elementti. Työskentelyyni kuuluu oleellisena osana uusien materiaalien kokeilu. Usein tekemiseni ohjautuu materiaalien ja värien mukaan. Näyttelyn teokset olen maalannut verkolle ja kankaalle käyttäen spray-maaleja, mustetta ja akryylia. Verkoille maalatut teokset ovat monikerroksellisia maisemia, joissa korostuvat materiaalin keveys, läpinäkyvyys, valonkulku maalauspinnassa ja liike. Verkon ominaisuudet luovat veteen liittyviä assosiaatioita. Maalausten päällimmäisistä kerroksista heijastuva valo aiheuttaa saman liikkeen vaikutelman kuin valo osuessa vedenpintaan. Katsojan siirtyessä tilassa heijastukset, värit ja pinnan liike vaihtuvat ja teos muuttuu."


Rose-Mari Torpo (s. Raumalla 1977) asuu ja työskentelee Helsingissä. Valmistuttuaan Vapaasta Taidekoulusta taidemaalariksi vuonna 2003 hän on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin ulkomailla ja Suomessa. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä mm. Rauman Taidemuseossa, Suomen Madridin-instituutissa, Galleria Å:ssa Turussa, Huuto galleriassa ja viimeisin Tm-galleriassa Helsingissä. Tällä hetkellä hän suorittaa täydentäviä opintoja Turun Taideakatemiassa ja näyttely on osa hänen taiteellista lopputyötään.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Uudenmaan Taidetoimikunta.

Rose-Mari Torpo, ansioluettelo

www.rosemaritorpo.com

Rose-Mari Torpo, tilakuva Galleria Aarnista.

Rose-Mari Torpo: Deepdeep yellow sea (sekatekniikka kankaalle ja verkolle, 180x170 cm, 2016) ja Mist (sekatekniikka kankaalle, 35x35 cm, 2016)


Siirry sivun alkuun