Yasushi Koyama
24.11. - 18.12. 2016

CUTE
−eläinveistoksia

in English

Suomeen kotiutunut japanilainen kuvanveistäjä Yasushi Koyama on tunnettu söpöistä puisista ja keraamisista eläinveistoksistaan. Useimmat puuveistoksista on tehty yksittäisestä puukappaleesta talttaa käyttäen. Puun rikas tekstuuri luo katsojalle teoksista lämpimän vaikutelman. Koyaman söpöt ja ilmeikkäät eläinhahmot herättävät ihmisissä positiivisia tunteita.

Erityisesti Marimekon värit ja muodot, Katja Tukiaisen ja Kim Simonssonin taide sekä suomalaisen lastenkulttuurin hahmot, erityisesti muumit, ovat inspiroineet Koyamaa. Vastaavasti japanilainen kulttuuri Manga, Anime ja Neo-pop taide ovat vaikuttaneet voimakkaasti näihin suomalaisen kulttuurin edustajiin. Yksi näyttelyn teoksista on tehty yhteistyössä Katja Tukiaisen kanssa. CUTE -näyttelyssä on suomalainen "söpö" kohtaa Japanilainen "kawaii" (=söpö).

"Tarkoitukseni on tehdä veistosteni avulla ihmiset onnellisiksi", taiteilija toteaa. Näyttely kuuluu Koyaman Taidetta lapsille -teemaan. Pandan halaaminen ja koskettaminen antaa lapsille myös erityisen tunteen osallistumisesta näyttelyyn. Koyama sanoo haluavansa tuoda taiteensa lähelle ihmisiä ja näin pienentää taiteen ja ihmisten välistä etäisyyttä.

Koyama on työskennellyt viime aikoina Taidetta lapsille -projektissa. Tällä kertaa hänen teoksensa lapsille on 160 cm korkea ja 400 kiloinen puinen "Panda isä ja pentu", joka lahjoitetaan Espooseen Sellon kirjastoon lasten ja nuorten osastolle. Hän toivoo, että lapset ja vanhemmat voisivat halata pandaa ja saada näin ilon tunteita ja kokemuksia kirjastossa, joka on kaikille avoin ja julkinen paikka. "Panda isä ja pentu" -veistoksen voi nähdä myös Galleria AARNIn näyttelyssä.

Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt kohdeapurahan CUTE -näyttelylle sekä Taidetta -lapsille projektille.


BIO
Koyama valmistui 2010 kuvataiteilijaksi (Kuvataiteen kandidaatti / kuvanveistäjä) Saimaan ammattikorkeakoulusta. Hän valmistuu samasta koulusta 2016 kuvataiteilijaksi (ylempi AMK). Koyama kuuluu Suomen Kuvanveistäjäliittoon, Taiteilijayhdistys MUUhun, Helsingin Taiteilijaseuraan, Teollisuustaiteen Liitto Ornamoon ja Kuvasto ry:hyn.Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.

Näyttelyt: Annantalo, Malmitalon galleria, MUU Kaapeli, Galleria Jangva, Galleria Uusi Kipinä, LOKAL Helsinki, Napa Galleria, Gumbostrand Konst & Form, Supermarket Art Fair 2014 Stockholm.

Yasushi Koyama Taiteilijamatrikkelissa

Ansioluettelo Yasushi KoyamaYasushi Koyama: Kävelevä kissa pukeutuneena Katjan T-paitaan,

yhteistyössä Katja Tukiaisen kanssa, koivu, talomaali, öljyväri, alkydimaali, 156 x 72 x 71 cm, 2016Yasushi Koyama: Panda-isä ja pentu
koivu, talomaali, öljyväri, 162 x 85 x 80 cm, 2016

Siirry sivun alkuun