Hannamari Matikainen
23.11. - 18.12.2016

Hannamari Matikainen: Vieras monotypia ja akryyli, 15x15 cm, 2016

Pieniä muutoksia

Hannamari Matikaisen Pieniä muutoksia -sarja tarkastelee ilmastonmuutosta pala kerrallaan. Grafiikkaa ja maalaamista yhdistävissä teoksissa liikutaan ilmaston muuttumisen aiheuttamissa peloissa ja uutisaiheissa, mutta myös henkilökohtaisissa tarinoissa.

Matikainen luki uutisen talven katoamisesta ja pilvisyyden lisääntymisestä ilmaston lämpenemisen seurauksena. Teosten harmaa värimaailma syntyi tästä pohdinnasta: miltä Suomessa näyttää 20 vuoden kuluttua? Häviävätkö vuodenajat kokonaan?

Taiteilija vertaa maalauksiaan ajatusvirtaan. Hän tallentaa päiväkirjamaisesti henkilökohtaisia kokemuksiaan ja uutisotsikoista nousevia kysymyksiä. Näkökulma on arkinen ja ihmisen kokoinen. Ensimmäinen merkki ilmaston muuttumisesta voi olla kumisaapaskeli jouluna.

Lopputulos ei ole katastrofiskenaario. Matikainen nostaa katseen kohteeksi yksityiskohtia sieltä täältä. Eikä kaikki ole ollenkaan pelottavaa: vaikka ympäristön hallitsematon muuttuminen voi ahdistaa, toisaalta uudet Suomeen saapuvat eläinlajit ovat kiinnostavia. Tulevaisuuteen voi suhtautua myös uteliaasti.
- Raisa Jäntti -


BIO
Hannamari Matikainen on tamperelainen kuvataiteilija. Hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2007. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2004 lähtien, mm. Galleria Katariinan studiossa ja Galleria Huudossa Helsingissä. Niiden lisäksi hän on osallistunut useisiin alueellisesti - ja valtakunnallisesti merkittäviin yhteisnäyttelyihin mm. Pirkanmaan 6. triennaaliin ja Suomen taiteilijat -näyttelyyn. Hänen töitään on useiden yksityiskokoelmien lisäksi mm. Suomen valtion ja Tampereen kaupungin kokoelmissa.

Hannamari Matikainen ansioluettelo


Siirry sivun alkuun