Anni Arffman & Elina Strandberg
8.2. - 4.3.2017

Arffman ja Strandberg, Galleria Aarni, kuva: Matti Hyyrynen

Talviuni

Meillä on itse asetettu tehtävä: Kuvittele elämä - aineellista energia

Miksi uneksia elämästä, kun hetkeen tarttumisen ja täysillä elämisen mantra vaikuttaa enemmän olevan aikamme hokema? Olemme kuitenkin toistuvasti päätyneet kuvittelemaan elämää ja sen rajoja, ja kertomaan myös tarinoita niiden tuolta puolen. Tutkimme laajempia perspektiivejä, sillä niiden avulla aukeavat uudet näkökulmat myös pieniin ja arkisiin asioihin. Jokaiselle meistä tekee hyvää tutkimusmatkailla toisinaan oman arkitodellisuutensa ulkopuolelle, sillä matkalla usein ajautuu kohtaamaan myös itsensä.

Jos ajattelemme elämää energiana, tarkat rajat katoavat samalla. Voimme puhua vain aineesta tai aineettomasta. Teoksemme ovat tähän mennessä asettuneet jonnekin yksilöteosten ja dialogista syntyneen yhteisinstallaation välimuotoon. Viime aikoina meitä kumpaakin on kiinnostanut kohteet joiden olemassaolo on lähes aineeton. Niitä kuvaamaan kokeilimme hyvin hauraita ja läpikuultavia materiaaleja.

Myös Galleria Aarnin installaatiot koostuvat näistä aineksista: elämällä ja henkiolennoilla leikittelevästä teemasta, teosten kerroksellisuudesta, läpikuultavista ja kevyistä materiaaleista ja valon ja varjon voimasta.

Olemme tehneet kollegoina yhdessä taideprojekteja vuodesta 2013. Yhteisnäyttelyjämme on ollut Galleria Huudossa Helsingissä 2013, Galerie Pleikussa Berliinissä helmikuussa 2016, 2016 Rånäsin linnan kesänäyttelyssä Tukholman lähellä ja ensi kesänä 2017 Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella. Asumme eri puolilla Suomea, mutta olemme yhteydessä somen kautta. Kommentoimme toistemme teoskuvia ja käymme vuoropuhelua, aivan kuten jos työskentelisimme vierekkäisissä työtiloissa.


BIO

Anni Arffman on oululainen kuvataiteilija, joka on aina tuntenut vetoa ihmisen kuvaamiseen ja kerroksellisiin teoksiin - hän pyrkii erilaisten pintojen avulla kaivautumaan pintaa syvemmälle. Idea valikoi tekniikkaa: vaikka Arffmanin lempitekniikka on öljy-ja vesivärimaalaus, toisinaan kuten Galleria Aarnin näyttelyssä, hän päätyy esimerkiksi leikkelemään paperia.

Elina Strandberg on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka on sekä kuvanveistäjä että maalari. Hän tekee installaatioita, joissa on pääosassa valo - valoina ja varjoina tai väreinä. Materiaalit ovat kevyitä ja hauraita, lähellä aineetonta.

Taiteilijoina koemme, että olemme jatkuvalla tutkimusmatkalla, jolla saamme rohkeutta ja ideoita toisiltamme. Olemme iloisia, jos voimme viedä katselijan hetkeksi mukaamme, tervetuloa!

Ansioluettelo Anni Arffman
Ansioluettelo Elina Strandberg

Kiitos! Taike Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu.


Kuva yllä:
taka-alalla: Anni Arffman, Journeys of the Soul: Self Portrait in the 30s'
paperileikkaus ja hologrammikalvo, n. 200 x 90 cm, 2016

etualalla: Elina Strandberg, Spirituals
organza, kalvot, valo, installaatio tilaan
Meduusat n. 160-200cmx30cm, 2016Anni Arffman: Suojelenko kipinää?, muotoon leikattu piirros muoville, 2016

Elina Strandberg: Lightfruits, 2016

Anni Arffman: Sielun vaeltelu, omakuva 30-luvulla, paperileikkaus, 2016

Elina Strandberg: Spirituals 2016, Galleria Pleiku, Berliini

Siirry sivun alkuun