Jonna Johansson - Artist's Statement

Pohdin teoksissani ihmisyyttä laajasti maalauksen ja maalausinstallaation keinoin. Kiinnostukseni ihmisyyden teemoihin muodostuu henkilökohtaisesta kokemuksestani. Työskentelylleni on tyypillistä teemakohtaiset projektit tai teossarjat.

Olen käsitellyt maalauksen keinoin naisen asemaa, väkivaltatematiikkaa, kauneuskäsitteitä, ihmisarvoa, kulutusteemoja, massaturismia sekä poikkeavuuden ja erilaisuuden käsitteitä. Lähtökohtana oleva henkilökohtainen itsetutkiskelu etääntyy taiteellisen prosessin edetessä ja valmistuessa, näin ollen taiteen merkitys saavuttaa monimuotoisempia tasoja katsojalle.

Maalauksissani vuorottelevat spontaani ilmaisutapa ja tarkkaan mietityt figuurit. Figuurimaalaukset ovat henkilökuvia, kun taas "action painting"-roiskemaalauksissa olen luopunut esittävyydestä ja toteutan pelkästään tunteiden kulkureittiä. Figuuri sekä roiskemaalaukset nivoutuvat kuitenkin yhteen, sillä roiskemaalauksissa kuvia korvaavat aistimusten tuotoksena syntyneet värinauhat.

Vuosien työskentelyn aikana itselleni ominaisiksi materiaaleiksi ovat valikoituneet öljy sekä akryyli- ja alkydimaalit. Pidän jännitteestä, joka syntyy käyttämällä sekä pensselityöskentelyä että spontaania roiske- ja lusikkatekniikkaa samalla maalauspinnalla.

Siirry sivun alkuun