Terhi Kaakinen
30.8.-23.9.2017

Terhi Kaakinen, Pörri, koivu, akryyli- ja puuväri, 120x32x24cm, 2017

Pörri

Veistän maalattuja, väritettyjä puuveistoksia, joiden aiheet kumpuavat usein omasta kolmilapsisen perheenäidin arjestani hauskuudessaan ja raastavuudessaan. Todellisuus ja sadut saavat temmeltää veistoksissani yhtä vapaasti ja rinnakkain. Veistoksilleni ominaista on tietynlainen leikittely ja huumori. Työskentelytapani on intuitiivinen, tartun prosessissa pulpahteleviin ideoihin ja suunnitelmat usein muuttuvat tehdessä.

Nautin puun veistämisen fyysisyydestä, siitä kun puru ja hiki lentävät. Aloitan veistämisen sähkösahalla, jatkan taltalla, nuijalla, puukolla ja nauhahiomakoneella. Tehdessä ajantaju parhaimmillaan häviää. Työskentelen mielijohteita sensuroimatta ja lapsellisuutta välttelemättä.


Terhi Kaakinen on ammattilaiskuvanveistäjä, joka on valmistunut Lahden Taideinstituutista. Hänen ilmeikkäitä, värikkäitä puuveistoksiaan on useissa yksityisissä sekä julkisissa kokoelmissa, mm. valtion, Lahden taidemuseon ja Oulun taidemuseon kokoelmissa sekä Örebron kaupungin kokoelmissa. Seuraava yksityisnäyttely tulee olemaan Galleria Rongassa Tampereella tammikuussa 2018.
Terhi Kaakinen ansioluettelo


www.kaakinen.info
Facebook: Terhi Kaakisen puiseva maailma
Instagram: tkaakinen

Siirry sivun alkuun