Duncan Butt Juvonen
27.9.-21.10.2017

Duncan Butt Juvonen, Bad Hair (Pelee/Pompei/Poodles/Mutts), ink on canvas, collage, acrylic wall painting, 73 x 73 cm, 2017

Bad Hair

Bad Hair sekoittaa graafisia timantinmuotoja, purkautuvan tulivuoren, sarjakuvan, postikortin, esiintyvät puudelit, kouluratsastuksen, lehden kannen ja sisältää kahden seinän välisen keskustelun.

Näyttelyssä on esillä työ nimeltä Bad Hair (Pelee/Pompei/Poodles/Mutts) maalaus Pelee vuoren purkauksesta vuonna 1902. Maanjäristys tappoi 30 000 ihmistä alle minuutissa, nielaisten Saint-Pierren kaupungin 1075 asteiseen höyry - ja kaasupilveen. Teoksessa tilanne on kuvattu turvallisen etäisyyden päästä, jossa pilvi on kuin jäätynyt parsakaali istuen kaljun vuorenhuipun päällä. Ranskaksi Montagne Pelée kun tarkoittaa kaljua vuorta. Työ on maalattu myrkynvihreällä, jonka vastakohtana on vaaleanpunainen timanttivarjo, kuin golfsukassa.

Mt. Peleä varjostavan tuplapilven vastinparina on sirkustaiteilijan höyhenillä koristeltu hattu ja hänen pilvenkaltaiset puudelinsa, sarjakuva jossa koira hengittää pilviä faunien ilotellessa. Näyttely sekoittaa kauneutta, kuolemaa ja huumoria, sarjana henkisiä hikkapuuskia.


Brittiläinen kuvataiteilija Duncan on asunut ja työskennellyt Suomessa 15 vuotta. Duncan valmistui Kuvataideakatemian maisterikoulutusohjelmasta vuonna 2009, lisäksi hänellä on kuvataiteen kandidaatintutkinto Norwichin yliopistosta Englannista. Duncanilla on ollut yksityis - ja ryhmänäyttelyitä 11 maassa, gallerioista taidemuseoihin, ja hän on saanut lukuisia apurahoja ja tunnustuksia.

Duncan Butt Juvonen ansioluettelo
Duncan Butt Juvonen kotisivut

Siirry sivun alkuun