Laura Pohjonen
25.10.-18.11.2017


Laura Pohjonen: "Eye of the Tiger" , 2017.


Roolileikki

Näyttelyni teokset ovat taidegrafiikkaa, jossa yhdistän etsausta ja puupiirrosta vaneripohjalle.

Lapseni kasvamista seuratessani olen käsitellyt teoksissani lapsen herkkyyttä, ihmettelemisen kykyä ja hetkessä elämisen taitoa. Lapsen silmin asiat näyttäytyvät toisin: pienestä tulee suurta ja suuresta pientä.

Olen pohtinut teoksissani myös leikkiä. Se liittyy niin teosteni sisältöön kuin taiteen tekemisen tapaani. Olen oppinut leikistä paljon tarkkailemalla lastani. Ihailen lapsen uppoutumista leikkiin ja täydellistä läsnäoloa hetkessä. Samantyyppisen flow-tilan voin parhaimmillaan saavuttaa taidetta tehdessäni.

Leikki on hetken aivan totta siihen uppoutuneelle leikkijälle. Tosielämä puolestaan muuttuu joskus leikiksi, joka tilanteesta riippuen voi olla joko vapauttavaa heittäytymistä ja hetkessä elämistä tai kammottavaa toisilla ihmisillä leikkimistä.

Roolileikissä voi turvallisesti kokeilla erilaisia rooleja. On kiinnostavaa, millaisia rooleja kukin valitsee ja mikä on roolin ja todellisuuden suhde. Edustaako rooli unelmia vai pelkoja? Entä onko rooli itse valittu vai jonkun toisen antama?


BIO
Laura Pohjonen on taidegraafikko, joka on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa.

Vuodesta 1998 hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Yksityisnäyttelyitä on ollut mm. Galleria Duetossa, Galleria KONEessa, Galleria G:ssä, Galleria Saskiassa ja Galleria Joellassa.

Hänen teoksiaan on mm. Valtion taidekokoelmassa ja useiden taidemuseoiden kokoelmissa. Hän on Suomen Taidegraafikoiden ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Apurahoja hän on saanut mm. Suomen Kulttuurirahastolta, Kordelinin säätiöltä ja Valtion kuvataidetoimikunnalta.


Siirry sivun alkuun