Suomi 100 Pressat

Näyttely on osa virallista Suomi 100-ohjelmaa.
Espoon kaupunki on tukenut tätä näyttelyä. Kiitos Espoolle!

Galleria Aarnin valtakunnallinen kuvataiteilijoiden PRESSAT-näyttely tuo esille Suomen itsenäisyyden ajan päämiehet uudessa valossa ja uusia ajatuksia herättäen.
Kun kansakunta valtiona juhlii sataa itsenäisyyden vuotta, se on saavuttanut jotain, johon liittyy paljon historiaa. Itsenäisen Suomen sataan vuoteen mahtuu mm. kaksitoista presidenttiä.
Presidenttien taustat, poliittiset puoluekannat ja presidenttikausien pituudet ovat vaihdelleet huomattavasti. Monilla heistä on oikeustieteellinen koulutus, mikä herättää luottamusta. Huomionosoituksena joidenkin presidenttien kuva on ollut ikuistettuna setelissä tai postimerkissä.
Presidenttien mukaan on nimetty katuja, puistoja ja aukioita sekä erilaisia laitoksia, kuten Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Paasikivi Seura, UKK-instituutti ja heistä on käytetty lempinimiä, kuten "Ukko Pekka" (Svinhufvud), "Marski" (Mannerheim), "Urkki" (Kekkonen) ja "Manu" (Koivisto) tai kutsuttu tuttavallisesti etunimellä, kuten "Tarja" (Halonen) tai "Sauli/Sale" (Niinistö). Presidentti on ollut isällinen maanisä tai äidillinen maanäiti, kuten "meidän Tarja", joka on ollut kaksi kauttaan Suomen ainoa naispuolinen presidentti.

Näyttelyn ovat kuratoineet ja toteuttaneet kuvataiteilijat Asko Niemelä-Koura, Heikki Pasanen ja Irma Weckman.

Näyttelyn taiteilijat

Kirsi Karppinen, Ahti Pitkänen, Olavi Fellman, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Ismo Lampinen, Timo Konttinen, Anna Ruth, Pasi Janne Järvinen, Jaana Kirjonen, Pia Backstrom, Mauri Olavi Keinänen, Helmiriitta Honkanen.Timo Konttinen, 12 kuvaa presidenteistä / C.G.E. Mannerheim, 30x42 cm, muste, hiili, vesivärit, pastellit, 2017


Jaana Kirjonen "Tarkkailija", 30 x 38 cm, käsinompelu, 2017


Siirry sivun alkuun