Outi Aho
4.1. - 27.1.2018

Outi Aho, Suuntaviiva, 98x134 cm, mustekynä (pigment liner) paperille, 2017

Paikan henki

Henki antaa elämän niin ihmisille kuin paikoille. Paikan hengen (genius loci) luo tilan fyysinen olemus sekä siihen liittyvät muistot, tarinat ja uskomukset. Vaikka paikan henkeä ei voi varsinaisesti nähdä, sen voi tiedostaa ja tuntea. Yleensä käsite liitetään luontokokemuksiin, mutta myös rakennetut tilat voivat olla merkityksellisiä ja sisältää inhimillistä arvoa.

Näyttelyn teokset kuvaavat arkisia tiloja, joihin liittyy henkilökohtaisia tunteita ja kokemuksia. Outi Ahon teokset ovat suurikokoisia monokromaattisia piirroksia, jotka ovat syntyneet hitaasti ja rauhassa keskittymällä piirtämisen prosessiin. Näin omakohtaisesti koettu paikan henki välittyy käden piirtämänä jälkenä paperille. Digitaalisen jäljentämisen aikakaudella piirtäminen ilmaisuvälineenä on tietoinen valinta, tapa tuoda esille ainutkertaisuutta ja aitoutta.


Tampereella työskentelevä Outi Aho (s.1965) on valmistunut Turun Taideakatemiasta 2015 ja Taideteollisesta Korkeakoulusta (nyk. osa Aalto-yliopistoa) 2010. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2003 lähtien ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin.
Aho on Suomen Taidegraafikoiden, Taidemaalariliiton ja Tampereen Taiteilijaseuran jäsen.

Ansioluettelo Outi Aho


Outi Aho, Työn alla, 123 x 183 cm, mustekynä (pigment liner) paperille, 2017

Outi Aho, Hylätty tila, 96 x 69 cm, mustekynä (pigment liner) paperille, 2017

Siirry sivun alkuun