Jari Järnström
31.1.-24.2.2018

Jari Järnström, Vincentin näköinen mies ja kuukkeli, akryyli, spray ja öljy kankaalle, 162 x 130 cm, 2017

Vincentin näköinen mies
Maalauksia

Avajaiset 30.1. klo 17-19

Näyttely nimi tuli siitä, kun näin raitiovaunussa taidemaalari Vincent van Goghin näköisen miehen. Miehellä oli mukanaan kissa, jolle hän jutteli koko matkan ajan. Sattumalta olin juuri maalaamassa teosta, jossa on van Goghin näköinen mies. Tämä kohtaaminen raitiovaunussa jäi askarruttamaan mieltäni ja jatkoin teeman käsittelyä maalaamalla lisää teoksia, joissa on hahmoja jotka muistuttavat Vincent van Goghia.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, joissa yhdistän abstraktia ja figuratiivista kuvailmaisua. Taustan maalaan akryylimusteilla, akryyliväreillä, spraymaaleilla ja viimeistelen työt öljyväreillä. Aiheena minulla ovat näissä teoksissa miehiä ja naisia sekä androgyynejä. Työskentelyn aloitan taustan maalaamisella action painting -tekniikalla jolla syntyy lennokasta abstraktiota, jossa hetkellisyys pääsee esille. Värit saavat valua ja levitä vapaasti. Veden ja akryylivärin virtaus muodostavat maalauspinnalle erilaisia läiskiä, lammikoita ja roiskeita. Tämän päälle jatkan öljyväreillä hitaammin ja harkitummin.

Käytän maalausteni figuurien ja kasvojen lähteinä kuvia Internetistä. Kuvat häivytän alkuperästään niin että ne eivät enää rinnastu alkuperäisiin. Kuvavalintani ovat heijastuksia ajassamme liikkuvista ilmiöistä.


Jari Järnström (s. 1960 Lahdessa) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi 2003 Kuvataideakatemiasta. Asuu ja työskentelee Helsingissä. Vuodesta 1989 hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Yksityisnäyttelyitä on ollut mm. tm•galleriassa, Galleria Bakeliittibambissa, Galleria Uusitalossa, Galleria Brondassa, Galleria Saskiassa, Galleria Katariinassa ja Berliinissä Galerie Pleikussa. Edellisen kerran Galleria Aarnissa hänellä oli näyttely 2011.

Järnströmin teoksia on mm. Valtion, Tuusulan ja Orimattilan taidekokoelmissa sekä Helsingin kaupungin taidemuseon HAMin kokoelmassa. Hän on Taidemaalariliiton, Muu ry:n, Helsingin Taiteilijaseuran, Lahden Taiteilijaseuran, Viipurin Taiteilijaseuran ja KuumArtin jäsen. Apurahoja hän on saanut mm. Suomen Kulttuurirahastolta, Taiteen edistämiskeskukselta ja Helsingin kaupungilta.
Ansioluettelo Jari Järnström
Kotisivut Jari Järnström


Jari Järnström, Parrakas mies, akryyli, spray ja öljy kankaalle, 100 x 81 cm, 2017
Jari Järnström, Supermodel, akryyli, spray ja öljy kankaalle, 162 x 130 cm, 2017
Siirry sivun alkuun