Tatu Vuorio
25.4.-19.5.2018

Carnival of rust, 145x245x5 cm, öljy läpivärjätylle MDF levylle, 2015

Raja on konkreettinen käsite: raja maailman ja minun, minun ja maalauksen, maan ja taivaan välillä. Suomen kielessä raja tarkoittaa sitä, mihin jokin konkreettinen tai kuviteltu asia loppuu, ja mistä toinen alkaa. Raja on pyhä, jotain koskematonta, raja on jotakin mitä tulee tarkastella huolella.

Taiteellisessa työskentelyssäni pyrin tutkimaan maalaus- ja veistotaiteen rajapintaa, taiteen keinoin löytämään uusia näkökulmia. Teokseni syntyvät siten rajalle, siihen tilaan, joka avautuu kun olemassaoloni täydentää tyhjyyden. Eksistentiaalinen tapahtuma, jossa kiteytyy olemassaolon merkitys ja rajapinta. Rajapinta, jonka tavoitteena on asettaa ymmärrykseen jotain mitä ei vielä ollut, heijastaa tietoisuuden alueelle jotain tiedostamattomasta.

Maalauksien pohjina käyttämäni läpivärjätty MDF soveltuu työskentelytapaani. Tämä materiaali on mahdollistanut työskentelylleni luontaisen poistamiseen ja lisäämiseen perustuvan veistoksellisen tekotavan.


BIO
Olen valmistunut muotoilijaksi Lahden ammattikorkeakoulun muotoilu- ja taideinstituutin taideteolliselta osastolta 2010. Jonka jälkeen olen jatkanut opintoja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa taideteollisen muotoilun osastolla, josta valmistuin taiteen maisteriksi keväällä 2015. Työskentelyssäni lähestyn taidetta useasta suunnasta, abstraktista, figuratiivisesta sekä käsitteellisestä. Käytän tekemiseen useita metodeja kuten maalaus, kuvanveisto ja installaatio, jotka prosessissa sekoittuvat usein myös keskenään. Luovana ihmisenä en ole kokenut tarvetta keskittyä yhteen metodiin, vaan erilaisten tekniikoiden, materiaalien ja lähestymistapojen kautta olen saavuttanut inspiraation ja dynaamisen tekemisen mielekkyyden.

Tatu Vuorio ansioluettelo

Tatu Vuorio kotisivuTatu Vuorio, Kaunis on maa, niin varjoisat veet, 152x122cm, öljy läpivärjätylle MDF-levylle, 2018


Tatu Vuorio, Jäljelle jää vain jäljet lumeen, 95x80cm, öljy läpivärjätylle MDF-levylle, 2018


Tatu Vuorio, Kaunis on maa, niin tumma taivas,152x122 cm, öljy läpivärjätylle MDF-levylle, 2018
Siirry sivun alkuun