La 19.5. klo 15 Runon iltapäivä: Harri Hertell


suurenna

Kuva: Saara Mansikkamäki

Harri Hertell (s.1985) on helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, dj ja kulttuurituottaja (AMK). Spoken word -artistina Hertell tunnetaan mm. dub poetry -yhtye Dubroksen sekä Hertell & Hertell -duon keulahahmona. Keväästä 2016 lähtien Hertell on myös kiertänyt esiintymässä uuden Hertell, Rinne & Norvio -projektinsa kanssa, jossa Hertellin beat-henkiset runot yhdistyvät muusikko-säveltäjä Tapani Rinteen vahvasti improvisaatioon pohjautuvaan bassoklarinetin soittoon sekä äänisuunnittelija-säveltäjä Tuomas Norvion äänimaisemointiin.

Kulttuurituottajana Hertell tiedetään parhaiten perustamastaan Helsinki Poetry Connection -kollektiivista, joka yhdeksän toimintavuotensa aikana on ollut vahvasti vaikuttamassa suomalaisen lavarunouskulttuurin syntyyn.

Hertell on kirjoittanut viisi runoteosta, joista tuorein Pelotta julkaistaan toukokuussa 2018 Enostone kustantamon toimesta. Sitä edeltävä teos Maisema ennen sadetta julkaistiin syksyllä 2016 Sammakko kustantamon toimesta. Hertellin runoutta on käännetty englanniksi, saksaksi, espanjaksi, tsekiksi, ranskaksi, puolaksi ja katalaaniksi. Lisäksi Hertellin runoutta on julkaistu useissa antologioissa sekä kirjallisuuslehdissä.

Parhaillaan Hertell esiintyy aktiivisesti ja työstää samaan aikaan uutta spoken word -materiaalia sekä kuudetta runokirjaansa. Keväällä 2017 Savukeidas julkaisi Hertellin ensimmäisen tietokirjansa, Lavaruno-oppaan, joka käsittelee laajasti suomalaista lavarunokulttuuria.

Esiintymisten ja luovan työskentelyn ohella Hertell vetää myös lavarunoustyöpajoja, joiden myötä hän on käynyt levittämässä runouden ilosanomaa mm. kouluissa, nuorisotaloilla, kirjastoissa, yritysten virkityspäivissä sekä vankiloissa. Vuosien saatossa myös useat Euroopan lavarunoareenat ovat käyneet Hertellille tutuksi.

Harri Hertellin Facebook-sivu

Harri Hertellin runomusiikkivideo Move on!


Siirry sivun alkuun