Janne Kärkkäinen
5.9.-29.9.2018

Janne Kärkkäinen, Villi syke, öljy kankaalle, 165 x 130 cm, 2018

Villi syke
Avajaiset tiistaina 4.9. klo 17-19. Tervetuloa!

Karikatyyrimäinen sydänhahmo on ollut maalauksieni aiheena jo useamman vuoden ajan. Tämä sydänhahmo on jonkinlainen itseni alter ego, joka esiintyy usein tilanteissa, joissa on tapahtumassa jotain hämmentävää ja epäselvää. Tällaisissa tilanteisssa sydän luo katseensa katsojaan ja kysyy: mitä nyt, mitä tapahtuu?

Sydän on kiinnostava maalauskohde, sillä se on tulkittavissa hyvin monella tapaa. Toisaalta se on rakkauden ja välittämisen symboli, mutta toisaalta on aina olemassa mahdollisuus, että se särkyy. Toisinaan, kiihtyneenä, se sykkii villisti. Toisinaan hellä paijaus rauhoittaa nopeasti sen rytmin. Joka tapauksessa, sydän jatkaa sykkimistään, tahdosta riippumatta, loppuun saakka.

"Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä. "
- Antoine de Saint-Exupéry


Janne Kärkkäinen (s. 1981 Oulu) on valmistunut Kuvataideakatemiasta 2011 ja hän työskentelee pääasiallisesti maalaustaiteen parissa. Kärkkäisen töitä on nähty aikaisemmin muun muassa Hyvinkään taidemuseossa, Rauman taidemuseossa ja HAMissa. Viimeisin yksityisnäyttely Kärkkäisellä oli Helsingin taiteilijaseuran Galleria Katariinassa syksyllä 2016.
Ansioluettelo Janne Kärkkäinen

Taiteilijan kotisivuJanne Kärkkäinen, Ihailijat, akryyli kankaalle, 50 x 40 cm, 2018


Janne Kärkkäinen, Kaaos, öljy kankaalle, 50 x 40 cm, 2018

 

Siirry sivun alkuun