Lauri Kolttola
31.10.-24.11.2018

Lauri Kolttola, Viehätys ja pelko, tempera ja öljy kankaalle, 120x113 cm, 2017

Pysähtyneitä välähdyksiä

Näyttelyn teokset kumpuavat ympäristöstä, jossa kaupunkirakenne tiivistyy ja laajenee muodostaen toistuvuuksia, niiden lomaan jääviä pienpiirteisiä maiseman rippeitä, mietityttäviä elinolosuhteita ja ihmiskohtaloita. Tässä ympäristössä kartoitan ilmiöitä ja erilaisia elämänasetelmia sekä käyn keskusteluja ja kuulen maailman tapahtumista. Kohtaamastani mieleeni piirtyy etääntynyt maailma: tila, jota varjostavat jännitteet ja kahtiajakoiset ilmiöt, ja jossa epätoivon syöverit käperryttävät ja hetkittäisen rujot kauneuden humahdukset kertovat sanoja hylkivää tarinaansa.

Tämän tilan traagisista taustavireistä, vääjäämättömyyden tunnuista ja elämästä herää voimakkaita tunnetiloja, jotka nostavat mieleeni välähdyksenomaisia mielleyhtymiä, jatkumoja ja pysähtyneitä kuvia kivuliaista epäkohdista. Ne ovat taiteeni juuri, josta piirtäen ja maalaten näyttelyn omakohtaiset teokseni ovat versoneet ja punoutuneet sarjoiksi ja kokonaisuudeksi heijastelemaan kohtaamaani ja välittämään tunnetilojani.


Helsingissä asuva ja työskentelevä Lauri Kolttola on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2014 kuvataiteen maisteriksi ja Oulun yliopistosta arkkitehdiksi vuonna 2015. Hänen ilmaisunsa liikkuu piirustuksellisuuden ja maalauksellisuuden kohtauspinnalla. Kolttola toteuttaa omakohtaisia teoksiaan havaintojensa, kohtaamansa ja kokemansa herättämien mielleyhtymien innoittamana punoen ne sarjoiksi ja kokonaisuuksiksi heijastelemaan kohtaamaansa ja välittämään kokonaisia tunnetiloja.

Lauri Kolttola on Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Helsingissä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin Ranskassa ja Saksassakin.


Lauri Kolttola ansioluettelo


Lauri Kolttola, Heillä voi olla täysin erilaiset elämäntyylit tempera kankaalle 108x146, 2018

Lauri Kolttola, Hiljaa piilossa tempera ja öljy kankaalle 40x32.5cm, 2018

Siirry sivun alkuun