Teija Lehto
28.11.-22.12.2018

Teija Lehto, Punaiset syöverit, puupiirros, 24x17 cm, 2018

Työskentelyäni motivoivat henkilökohtaisuus, arkisuus, havainnointi ja lähelle katsominen. Poimin kuvieni aiheiksi omia jokapäiväisyyksiäni. Puupiirrokseni pohjautuvat tarkkoihin piirroksiin valokuvan tai konkreettisen kohteen äärellä.

Teokseni korostavat arkisten havaintojen tärkeyttä elämän merkityksellisyyden kokemukselle. Koen että esineen tai tilanteen yksityiskohtainen kuvaaminen on ikään kuin ajan pysäyttämistä, elämän hetkellisyyden painottamista.


Teija Lehto on 53 -vuotias Paimiossa asuva kuvataiteilija ja työskennellyt taidegraafikkona 20 vuotta. Teija Lehto on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta 1998 ja suorittanut AMK-tutkintoon tarvittavat täydennysopinnot Turussa 2011. Työskentelyssään hän on keskittynyt puupiirrostekniikkaan.

Viimeisin yksityisnäyttely Lehdolla oli Galleria Beckerillä Jyväskylässä 2018. Yhteis- ja ryhmänäyttelyitä on lukuisia. Apurahoja hän on saanut mm. Suomen kulttuurirahastolta ja Taiteen edistämiskeskukselta. Teija Lehdon teoksia on mm. Turun kaupungin, Amos Anderssonin taidemuseon, Turun ja Salon taidemuseoiden, Suomen valtion ja eduskunnan kokoelmissa. Teija Lehto on mm. Suomen taidegraafikot ry:n ja Turun Taidegraafikot ry:n jäsen.

Ansioluettelo Teija LehtoTeija Lehto, Joku päivä vaan, puupiirros, 16x65 cm, 2018Teija Lehto, Tiskaamatta, puupiirros, 17x24 cm, 2018


Siirry sivun alkuun