Leena Räsänen
27.2.-23.3.

Viritelmiä ilmassa, öljy, akryyli ja värikynä kankaalle, 150 x 160 cm, 2019

Solmuja ja Silmukoita
Avajaiset tiistaina 26.2. klo 17-19. Tervetuloa!

Näyttely koostuu maalauksista, joiden tekniikka on öljy, akryyli ja värikynä. Teosten lähtökohtana ovat muistikuvani Pekingin kaupungin yllä kulkevista sähköjohdoista ja niiden muodostamista rykelmistä, joita kauhistelin ja ihastelin ollessani siellä residenssissä. Minua kiehtoivat sekä johtojen kaoottisuus että estetiikka, mikä innosti minua maalauksissani yhdistelemään ohuen piirroksellista viivaa paksuihin pensselinvetoihin ja herkkiä jälkiä rajuihin. Toisissa teoksissa johtojen muodot ovat vain lähtökohta ja toiset kuvailevat havaintojani tarkemmin. Kaikki kuvastavat jollain tavalla kokemustani kaupungin sekamelskasta.

Maalaustapani on spontaani, ja maalaukset etenevät lisäämällä ja poistamalla, rikkomalla ja rakentamalla, sotkemalla ja tarkentamalla sekä leikittelemällä ja pohtimalla. Tärkeitä asioita ovat liike ja värit. Viivan käyttö ja piirustuksen yhdistäminen maalaukseen ovat minulle uusia asioita, joita olen uteliain mielin näyttelyn teoksissa tutkiskellut.


Leena Räsänen (s.1991 Kuopiossa) on Vapaasta Taidekoulusta 2015 valmistunut taidemaalari, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on Helsingin Taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Hänen teoksiaan on ollut mukana yhteisnäyttelyissä, ja yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut Galleria Rongassa Tampereella ja Galleria Pleikussa Berliinissä.

Ansioluettelo Leena Räsänen


Sähköä, öljy ja akryyli kankaalle, 142 x 179cm, 2019

Umpisolmuja, öljy, akryyli ja värikynä kankaalle, 174 x 143 cm, 2019
Siirry sivun alkuun