Hanna Peräkylä
24.4.-18.5.2019

A study for a (uni)form - drawing with threads

Hanna Peräkylän näyttely "A study for a (uni)form - drawing with threads" käsittelee yltäkylläisyyttä, keskeneräisyyttä ja kuria. Teoskokonaisuus koostuu abstrakteista tekstiiliteoksista ja käsin sidotuista kirjoista, joiden pohjana ovat uusiokäytetyt tekstiilit, pääosin vanhat vaatteet ja lakanat, paperi sekä polkupyörän sisäkumi. Materiaaleja on käsitelty maalaten, piirtäen, ommellen, kirjoen, sekä naulaten.
Hanna Peräkylä on työskennellyt tekstiili-ja kuvataiteen parissa aktiivisesti vuodesta 2009 alkaen. Hänen teoksensa ovat käsitelleet kulutuksen, tallentamisen, muistamisen ja ihmisen materiaalisuhteen teemoja. Teoksille on ominaista erilaisten tekstiilien moninainen uusiokäyttö, vahva materiaalin tuntu ja veistoksellisuus. Tekstiileissä näkyvät käytön jättämät kulumat, kerroksellisen tekoprosessin jäljet, materiaaliin piiloutuneet merkitykset ja niihin tallentuneet tarinat tuovat teoksiin oman historiansa. Viime vuosina Peräkylä on pyrkinyt kohti yhä vähäisempää lisätyn maalin käyttöä, materiaalien hyväksymistä sellaisinaan.
Peräkylä (s.1984) on valmistunut Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2013 tekstiilitaiteen maisteriksi. Hän suoritti osan opinnoistaan Namibiassa, Namibian yliopiston taideosastolla (syyslukukausi 2007, BA) sekä Unkarissa (Moholy-Nagy university of Art and Design Budapest, kevätlukukausi 2012, MA).
Peräkylän teoksia on Kouvolan taidemuseo Poikilon, Taidekeskus Salmelan, Mäntyharjunkunnan, Viipurin taiteilija-ateljeen ja Namibian Yliopiston kokoelmissa. Hän on Kouvolan taiteilijaseura KOUTA:n, Ornamon ja TEXO:n jäsen. Peräkylä asuu ja työskentelee Voikkaalla.


Hanna Peräkylä, Yksityiskohtia sarjasta "A study for a (uni)form", akryyli, öljy, tussi/ tekstiilit, langat, naulat ja kumi uusiokäytetyille puukiekoille, 2018-19Hanna Peräkylä, Hiding, akryyli, öljy, tussi/ tekstiilit, langat ja naulat uusiokäytetylle puulevylle, 19 x 12 cm, 2018


Siirry sivun alkuun