Jussi Pyky
8.3. - 1.4.2017

Jussi Pyky: Yksityiskohta teoksesta Viimeinen tuomio, öljy ja hiili kankaalle, 2016-2017*

Maalauksia sydämelle

Käsittelen maalauksissani ja piirustuksissani laajasti eri aiheita, jotka vaihtelevat uskonnollisista teemoista maisemiin. Töissäni on viittauksia eri aikaisiin taidehistoriallisiin teoksiin, joita rinnastelen keskenään. Tällä tavalla valitsemani aihelmat avautuvat minulle monipuolisemmin.

Maalatessani koetan samaistua käsittelemiini aiheisiin. Ne toimivat lähtökohtina tunnelmille, joihin pyrin työskennellessäni uppoutumaan. Näin maalaaminen on minulle väline, joka siivittää rukouksen tai meditaation kaltaiseen tilaan.


Jussi Pyky (s. Tyrnävällä 1985) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän ammentaa maalauksiinsa ja piirustuksiinsa sisältöä muun muassa uskonnollisesta taiteesta, esoteerisesta kirjallisuudesta ja pohjoisen luonnosta.

Pyky on valmistunut Lahden Taideinstituutista kuvataiteilijaksi vuonna 2009 ja kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemian maalaustaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2016. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla sekä ollut mukana monissa ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä. Pyky on Lahden taiteilijaseuran jäsen ja kuuluu taiteilijaryhmä Hydraan.

Ansioluettelo Jussi Pyky

*Yksityiskohta teoksesta Viimeinen tuomio (Michelangelon,1475-1564, maalausta Viimeinen tuomio mukaillen), öljy ja hiili kankaalle, 2016-2017.KAUNO ry on tukenut näyttelyä.
Siirry sivun alkuun