Kirsti Kärkkäinen
4.3.-29.3.2015

Maalauksia värisuoratiellä

Maalaus on tiivistymä hetkittäisestä totuuksien näkemisestä. Valo paljastaa värikerrosten alta unia, joita näen todellisuudesta. Sivellin muotoilee kankaalle ehdotuksia mahdollisesta maailmasta ja mahdottomista unelmista. Maalaaminen tekee näkyväksi sitä miten kohtaamme ihmisiä ja erilaisia ympäristöjä. Maalaamalla voi tehdä tarkkoja havaintoja, katsoa maalarin silmin ympäristöään ja erilaisia tapahtumia. Maalaaminen on mieletöntä leikkiä ja ainoata missä on mieltä.

Mitä on väri? Mitä on valo? Entä muoto? Tutkin, harhailen, iloitsen, enkä välillä edes tiedä haluanko löytää lopullista vastausta. Epävarmuus on siedettävä ehdottoman äärelle päästäkseni. Ja maalaan, maalaan, maalaan...


Kirsti Kärkkäinen asuu ja työskentelee Espoossa. Hän on opiskellut Taidekoulu Maassa ja valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta kuvataiteilijaksi 1999. Kirsti Kärkkäinen on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut myös yhteisnäyttelyihin vuodesta 1999 alkaen. Tässä näyttelyssä maalaukset rakentuvat vastakohtien synnyttämästä jännitteestä.
Siirry sivun alkuun