Leena Halonen
Galleria AARNI 6.8.-31.8.2014

Leena Halonen (1946) on Vantaalla asuva taidemaalari. Työhuone on Espoossa. Hän on Taidemaalariliiton jäsen ja kuuluu myös Espoon Kuvataiteilijoihin, Vantaan Taiteilijaseuraan ja Viipurin Taiteilijaseuraan.

Tämä näyttely on hänen 13. yksityisnäyttelynsä. Lisäksi hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla.

Taideopintonsa hän on suorittanut useiden suomalaisten taidepedagogien oppilaana opiskellen piirustusta, värihavaintoa, värianalyysia ja maalausta mm. Vapaan Taidekoulun kursseilla useiden vuosien aikana.

Maalausteni syntyyn antoivat sysäyksen runot, herkkyydellään, tiheydellään, vaikuttavuudellaan. Alkoi syntyä runomaalauksia, haikuja, syviä hetkiä, viivoja, värejä, valon vaihteluja, tunnelmia. Käsi kuljetti minut matkalle ilman päätepistettä, opasteina vuodenaikojen taitekohdat - lakastuminen, uusi kasvu, kylmyys, lämpö.

Olen maalannut aikaisemmin mielelläni isohkoja töitä, mutta nyt halusin pienentää maalausten kokoa. Myös se toi yhtymäkohtia runojen maailmaan. Oli löydettävä tiiviimpi ilmaisu, sama herkkyys maalauksiin kuin on runoissa.

Viime syksyn ja kevään olen opiskellut perinteistä kiinalaista maalausta. Siellä nämä elementit toteutuvat.

Tekniikkana näyttelyssä esillä olevissa teoksissa olen käyttänyt öljy- ja akryylivärejä, väriliituja ja mustetta.

Siirry sivun alkuun