Liisa Nikitin
31.5. - 24.6.2017

Liisa Nikitin, Linnoitus, noin 200x500 cm, kierrätysmateriaali, 2017

Linnoitus

Studio Aarnin näyttelyssä esillä olevan teoksen taustalla on ajatuksia työstä ja toimeentulosta ja muutoksesta, joka käy yli suomalaisen yhteiskunnan. Huoli jokapäiväisestä leivästä on monien jokapäiväistä elämää.

Teoksen puuesineet olen kerännyt kierrätyskeskuksista ja kirpputoreilta ympäri Suomea. Jokainen esine on yksinään kaunis ja joku on sillä työtä tehnyt enemmän tai vähemmän. Yhdessä suurena joukkona ne puhuttelevat eri tavalla. Kuvataiteilijana toivon, että teosta on kiinnostavaa katsella.

Kauhoja ja kapustoja ym. keittiön pieniä työvälineitä olen kerännyt ja koonnut niistä teoksia jo vuodesta 2012 lähtien. Nykyään pyrin kokoamaan teoksen eri tiloihin ajatellen esim. niiden paikkakuntien historiaa. Lisää materiaalia on tarkoitus löytää jatkossakin.

Suuret kiitokset avusta Joensuun Kontti -tavaratalolle sekä sukulaisille ja muille mukaville ihmisille Joensuussa, Nurmeksessa ja Espoossa.

Viime vuonna ripustin esinekoosteen kolme kertaa: Joensuun pääkirjaston aulaan, Galleria Tykoon Nurmekseen sekä Forssan museon aulagalleriaan. Näyttelyn jälkeen puran teoksen ja kokoan sen uuteen muotoon seuraavaan tilaan. Saa nähdä mihin muotoon ja minne Studio Aarnin jälkeen, ehkäpä lopulta kokoan pysyvän teoksen jonnekin.


BIO

Liisa Nikitin on työskennellyt kuvataiteilijana Joensuussa vuodesta 1994 alkaen (sitä ennen lastentarhanopettajana) ja pitänyt näyttelyitä eri puolilla Suomea. Hän on Joensuun taiteilijaseuran ja Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsen.

Kuvanveisto on työskentelyssä pääosassa. On syntynyt pieniä puuveistoksia, suurempikokoisia vaneriveistoksia sekä viime aikoina puisesta kierrätysmateriaalista koottuja teoksia. Myös akryyliväreillä maalaaminen on seurannut mukana.

Liisa Nikitin ansioluetteloSiirry sivun alkuun