Kristiina Mäenpää & Vilma Koskela
8.2. - 4.3.2017

THIS SHOULDN'T BE HERE

Vilma Koskelan ja Kristiina Mäenpään THIS SHOULDN'T BE HERE-teos koostuu julkisten wc-tilojen seinäkirjoitusten valokuvadokumentaatioista. Tekstit on dokumentoitu eri kaupungeista ympäri Suomea vuosina 2013-2015. Katsojilla on mahdollisuus jättää jälkensä teokseen kirjoittamalla omia kommenttejaan printin pintaan.

Teoksen interaktiivisuudella Koskela ja Mäenpää pyrkivät rikkomaan konventioita liittyen ajatukseen valokuvateoksesta pyhänä ja koskemattomana esineenä. He tutkivat teoksessaan eri tilojen ominaispiirteiden ja kontekstien vaikutusta käyttäytymiseen, olemiseen, ajattelutapoihin ja keskustelun luonteeseen.

THIS SHOULDN'T BE HERE on ollut aiemmin esillä Turun kaupunkitilassa ja Turun Konserttitalossa sekä galleria Rajatilassa Tampereella.


Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus.


BIO
Vilma Koskela ja Kristiina Mäenpää ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2013 lähtien performanssin, yhteisnäyttelyiden sekä erilaisten tapahtumien ja projektien parissa. Heidän yhteistyölleen on ominaista, että tekemisen väline tai välineetön tekeminen valikoituu projektin sisällön mukaan.
Käsitetaidetta lähestyvissä teoksissaan Koskela ja Mäenpää kommentoivat yhteiskunnallisia ilmiöitä. Taiteilijan asema suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan sekä taiteilijan ja taiteen tehtävä ovat teoksissa usein toistuvia teemoja.

Ansioluettelo Vilma Koskela

Ansioluettelo Kristiina MäenpääSiirry sivun alkuun