Mari Miyamoto
3.5.-27.5.2017

Mari Miyamoto, Black Diamond, öljyväri, pleksilasi, 9x9x9 cm, 2017

Drops, shadows and reflections

I'm interested in basic elements of painting, such as color, line and movement. The narrative in my works is often in the way materials behave, or how they are in relation to each other.

In my new paintings I spread the paint on the reverse side of the canvas. Color is glowing behind the canvas without a clear material form, and becomes concrete as it comes though the canvas in places as tiny drops. The works address presence, by contrasting the sensation of color and the materiality of paint.

The exhibition features also plexiglass sculptures that show different happenings when viewed from different angles.

Olen kiinnostunut maalauksen peruselementeistä, kuten väristä, viivasta ja liikkeestä. Teosteni narratiivi on usein siinä miten materiaalit käyttäytyvät, tai ovat suhteessa toisiinsa.

Uusissa maalauksissani levitän maalin kankaan kääntöpuolelle. Väri kultaa kankaan takana aineettomana, ja saa konkreettisen aineen muodon maalin pursutessa kankaan läpi paikoitellen pieninä pisaroina. Teokset käsittelevät läsnäoloa rinnastamalla värin aistimuksen, sekä maalin materiaalisuuden.

Näyttelyssä on mukana myös kuution muotoisia pleksilasiveistoksia, joissa näkyy erilaisia tapahtumia eri suunnista katsottuna.

Mari Miyamoto


Bio
Mari Miyamoto on suomalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee tällä hetkellä Tottorissa Japanissa. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2014, ja hänen teoksiaan on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa sekä ulkomailla. Miyamoto on kiinnostunut maalauksen peruselementeistä kuten väristä, viivasta ja liikkeestä.

Mari Miyamoto ansioluetteloMari Miyamoto, Present tense - Black 4, akryyli kankaalle, 117x117 cm, 2017
Siirry sivun alkuun