Outi Pienimäki
    9.12.2010 – 2.1.2011


maalauksia

 

Lähtökohtana minua kiinnostavat myytit, merkitysten synty (ja tuho) sekä arkkityyppiset hahmot suhteessa muistiin ja tajuntaan.
Maalaus on kieli.

Tästä minä puhun: Hetkellisyys, ihmisenaika suhteessa äärettömään, ikuiseksi miellettävään aikaan; kokemus mysteeristä, joka melkein avautuu, kun nuo kaksi risteävät.


Katsojan tulkinnalle on tilaa.


- - - -
Outi Pienimäki on Helsingissä 1959 syntynyt taidemaalari, joka työskentelee Kaapelitehtaalla. Hän on valmistunut Vapaasta taidekoulusta1984. Pienimäki piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Helsingissä galleria Katariinassa 1988. Sen jälkeen hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä mm. galleria Artinassa, galleria Sculptorissa ja galleria Krista Mikkolassa. Hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäytelyihin mm. Nuorten näyttelyihin ja Taiteilijaseuran vuosinäyttelyihin. Dukaattipalkinnon hän sai vuonna 1986. 2004 hän oli mukana Silmä ja mieli -näyttelyssä Kiasmassa ja 2007 Ryhmä sisäinen elämä esittää: Se tai sitten toi Forum Boxissa. Outi Pienimäen teoksia on useissa kotimaisissa julkisissa kokoelmissa sekä koti- ja ulkomaisissa yksityiskokoelmissa.

Siirry sivun alkuun