Ari Pelkonen
Forestfalls
    11.11.2010 – 5.12.2010

Forestfalls - näyttelyn teoksissa yhdistyy perinteinen puupiirros ja maalaus. Kankaalle maalatut kuvat ja jäljet kuultavat ohuen japaninpaperin ja painettujen puupiirroskerrosten läpi. Maalaus täydentää yksinkertaisiksi jätettyjä vedoksia. Vedoksesta tulee osa maalausta. Tekniikoiden rajat häilyy.

Maalaus näyttelee teoksissa oleellista roolia. Kaivertamattomaan painolaattaan luonnos syntyy maalaamalla, näin puupiirros toistaa maalauksen jälkiä. Puupiirros mahdollistaa hitauden ja harkinnan, maalaus nopean, spontaanin tekemisen. Esteettisesti tekniikat ovat sukua toisilleen.

Forestfalls -näyttelyn teemana on metsä, jolla viitataan tuntemattomaan. Eräänlaiset omakuvat, harkittu ja harkitsematon, jäljet, tunnelmat, sekä kerroksellisuus ovat piirteitä, jotka kuvaavat teoksia ja kertovat työskentelystä. Roolit, naamioituminen, leikki, jännitys, tarinat ja kesken jäävät kertomukset ovat vaikuttaneet uusien teosten syntyyn.

 

Ari Pelkonen (-78) on työskennellyt puupiirroksen ja maalauksen parissa vuodesta 2004. Pelkonen toteaa tekniikoiden olevan tärkeitä ja ne innostavat uusien kuvanrakentamistapojen keksimiseen ja löytämiseen. Tekniikoiden yhditäminen on innostava työskentelytapa ja lähtökohta teoksille.

 

Siirry sivun alkuun