Raimo Törhönen
    12.11.2008 – 7.12.2008

 

Näyttelyssäni on mukana öljymaalauksia vuosilta 2006-08. Maalausten keskeinen kuvallinen idea on pelkistetyn taustan ja realistisesti maalatun aiheen välinen tasapaino ja jännite. Työni ovat yksinkertaisia, pyrin karsimaan pois ylimääräisen sälän. Tavoittelen kuvaa, joka on "helppo", kaunis ja tasapainoinen, mutta jossa on kuitenkin aistittavissa jännitteitä pinnan alla, jotain vinksahtanutta.

Viime vuosina olen keskittynyt eläinaiheisiin, kissoihin, koiriin ja variksiin. Eläinten kautta pyrin kuvamaan välillisesti ihmistä, eläimen suhde "omistajaan" on kuvissa oleellista. Minua kiinnostaa ihmisen tarve hallita, muokata ja järjestää luontoa omia tarpeitaan vastaavaksi, ihmisen kuvaksi. Toinen puoli asiasta on luonnon perimmäinen saavuttamattomuus, elämän vimmainen monimuotoisuus: kotisohvalla lojuva tuttu lemmikki on pohjimmiltaan omassa maailmassaan elävä elukka, ihmiselle tavoittamaton.

Taaksepäin katsoen löydän töistäni toistuvia perusteemoja. Usein on kysymys yksinäisyyden peruskokemuksesta, olemassaolon hämmennyksestä ja kauneudesta.

Raimo T örhönen

Siirry sivun alkuun