Seppo Hummelholm
    25.6.2008 – 20.7.2008

 

Galleria Aarniin esille tulevan kokonaisuuden teemana on rakentaminen ja kasaaminen. Näyttely koostuu tilan mukaan kootuista figuratiivisista valokuvakollaaseista, joita ripustusvaiheessa työstän maalaamalla. Valokuva edustaa minulle materiaalina hyvin vahvaa viestiä, se kertoo olemassa olevasta, todellisesta. Tietämys ja tunne omasta itsestä ja kehosta on parhain mahdollinen lähtökohta tehdä kuvia. Pyrin ilmaisemaan asiat hyvin dokumentaariseen ja suoraan tapaan. Tavoittelen kuvaa joka tekee hahmostani mahdollisimman neutraalin, eräänlaisen perustilan, jonka päälle jännite latautuu. Jännite on monesti ylitsevuotava, lähes perverssit mittasuhteet saava harmonia ja samankaltaisuus.

Taiteellisen työskentelyn keskiössä on mies, kuva miehestä, ajatus miehestä ja mies, joka fyysisesti olen minä itse, myös kuvassa. Maalauksissani mies muodostaa joukkoja ja hän on osa kokonaisuutta. Hän ottaa eri rooleja, mutta on silti yksilö ja samalla näyttää tismälleen samalta kuin vieressä oleva. Jos hän on viallinen, hän ei ole sitä koska ympärillä kaikki ovat hänen (minun) kaltaisiaan. Figuuri on tärkeä, sitä on helppo lähestyä se on tuttu, mutta sen kautta pääsee helposti käsiksi epämääräisempään symboliseen tasoon.

Ripustan ja viimeistelen teoksia 22.-24.6 välisenä aikana. Tervetuloa seuraamaan työskentelyä.

Seppo Hummelholm

Siirry sivun alkuun
 

Hummelholm on 27-vuotias kuvataiteilija, hän asuu ja työskentelee Turussa. Galleria AARNIn näyttelyynsä Seppo Hummelholm tuo maalauksia sekatekniikalla valokuvakollaasien päälle. Hänen intohimonsa taiteen tekemiseen on löytäminen. Teosten nimet kertovat paljon käsiteltävistä teemoista; Myyty mies, Tulevaisuus vaatii lihaa syödäkseen, Hylkyväki, yksilö vastaan yhteisö, yhteistoiminta ja ristiriita.