Tiina Kivinen
    19.8.2009 – 13.9.2009

HUOM. Tiina Kivisen näyttelyn aikana viikonloppuna 29.-30.82009 tapahtuma Pää pyörälle - Taidetta fillaroiden . Taiteilija paikalla.

 

"Aarnin harmaat betoniseinät inspiroivat minua ohjaamaan vuoropuhelua teosteni kanssa, jotka enimmäkseen pelaavat mustan ja valkean dramaattisella kontrastilla. Pyrin siihen, että näyttelyni on rauhallinen. Toivon, että ihmiset kokisivat hetkellisen, hiljaisen pysähdyksen teosten ääressä. Pelkistäminen ja yksinkertaistaminen luovat hiljaisuutta ja mielenrauhaa. Nykyään arki repii joka suuntaan. Käyttämäni mezzotinto-tekniikka sotii elämän kiireellisyyttä vastaan. Työskentelyprosessi on hidas ja vaatii pitkäjänteisyyttä. Vastapainoksi teen jotain nopeasti syntyvää ja ainutkertaista, kuivaneulan vihjeenomainen viiva ja monotypian hetkellisyys.

Aiheissani näkyy suomalaisuus. Luonto on suomalaisuuden selkäranka. Teoksissa esiintyy pieniä ihmisiä, lapsiperheen arkea ja luonnonelementtejä. Ilo yksinkertaisesta kauneudesta on jatkuvasti löydettävissä ihan läheltä. Jätän teoksiin hengitystä. Kuvia ei tarvitse tukkia, värien ei tarvitse pakottaa katsojan huomiota itseensä aggressiivisuudella. Kuvat odottavat rauhallisesti vuoroaan
päästäkseen katseen kohteeksi."

Siirry sivun alkuun