Heidi Vasara
Maisemia kaukaa ja läheltä
    25.6.2009 – 19.7.2009

 

Maalauksissani käsittelen tilaa. Lähtökohtaisesti kuvieni maailmat ovat olemassa olevia paikkoja. Kuvat syntyvät arkiympäristöstä, kokemuksista ja näkymistä.

Viime aikoina kuviini on tullut takaisin maisemallisuus, aikaisemmin kuvasin töissäni tilaa, interiööriä, kaupunkimiljöön rytmiä, päivittäistä ympäristöäni, missä nostokurjet, työmaat ja junttaajat saattavat olla osa näkymää. Kaikkiaan kyse on aina samasta: luoda illuusio kaksiulotteiselle pinnalle kolmiulotteisesta tilasta.

Käsittelen töissäni maisemaa varsin realistisessa muodossa, kuvaan maisemaa niin kuin sen koen tai niin kuin sen näen. "Maisemia kaukaa ja läheltä" -näyttelyssä olen keskittynyt hakemaan aina uudelleen kaukaista näkymää, jossa pyrin saavuttamaan saman avaruudellisuuden tunteen, kuin minkä itse koen katsoessani maisemaa. Pyrin kuvaamaan maalauksieni maisemat tilana, jossa kaikki elementit ovat lähes yhtä tärkeässä osassa, nostamatta jotain tiettyä esille.

Tässä näyttelyssä on myös kysymys, erityisesti itselleni, maalaamisen riemusta. Ei siitä mikä on hyvää tai huonoa, mikä on oikein tai väärin, vaan siitä mikä tuntuu hyvältä. Nautin maalaustyöskentelystä ja väreistä. Aivan kuin olisi uudelleen ihastunut maalaamiseen.

Siirry sivun alkuun