Marjatta Holma
MAALAUKSIA
    27.5.2009 – 18.6.2009

 

Vaikutuin WeeGee-talosta, jossa Galleria Aarni sijaitsee. Talo seisoo pylväiden varassa neliömäisiin rakenteisiin näkyvästi tukeutuen ilman kantavia seiniä ja näyttää voimallisuutensa rehellisesti. Materiaalit tuntuvat ja ympärillä oleva luonto yhdistyy suurien ikkunoiden kautta betoniseen karuuteen.

Päivittäiset työhuonepuitteeni sijaitsevat Turun Linnankiinteistössä, joka kohoaa kauniina betonisena järkäleenä satamassa. Maalauksieni aiheena ovat edelleen materiaalien tuntu, maalauspohjan muoto ja rakenne, kankaiden erilaiset karheudet ja maaliaineen koostumus. Tavoitteena on maalaus ilman kuvaa, ruumiillinen ikkuna kuvattomuuteen.

Työskentely on joskus helpottavaa sattumuksien summaa, toisinaan tietyn aiemmin löydetyn tehosteen uudelleen tavoittamista. Työskentelyn tiimellys on arvaamatonta. Usein on vaikea eritellä miten ja milloin valmis maalaus lopulta on syntynyt. Maalaukset muotoutuvat usein takaapäin ja sivussa ilman ajatusta juhlavasta ja valmiista tietynlaisesta maalauksesta. Yhtäällä voimantuntoa, toisaalla epävarmuutta. Työstämisen näyttäytyminen on toisinaan tyydyttävämpää kuin sopuisa kaunis lopputulos. Saa nähdä miten maalaukset sopeutuvat Galleria Aarnin rakenteisiin. Tervetuloa katsomaan.

Siirry sivun alkuun