Anne Meskanen
    13.9.2007 – 7.10.2007

"Kasvihuone" teoksessani voi nähdä yhteneväisyyksiä ihmisen kloonaukseen tai kehon varaosien kasvattamiseen laboratorio-oloissa. Myös kasvihuoneilmiö ja ylösnousemukselliset elementit ovat läsnä.
Pistokaslisäys; nopein, yksinkertaisin ja halvin tapa saada uusia taimia, joiden ominaisuudet ovat samat kuin emokasvilla.
Koulinta; valitaan parhaat taimet, pienet ja vioittuneet sekä suurimmat hylätään, sillä niistä ei kehity parhaita mahdollisia yksilöitä. "Kasvihuone" on oma maailmansa, jossa reaalimaailman lait eivät yksin päde. Sen sisältö koostuu taimista eri-ikäisinä ja eri kasvuvaiheissaan. Raajat ovat ensimmäisenä kurkottaneet kohti valoa, muu seuraa perässä kun kasvu on päässyt vauhtiin ja taimet on istutettu ulos isompaan kasvualustaan.

Sanotaan että silmät ovat sielun peili, mutta kenkämme ovat väylä mieleemme. Kengät paljastavat yllättävän paljon kantajastaan. Näyttelyssä esillä olevat "Anatomiset kengät" ovat jalan ja kenkien sulautumia. Ne ovat eläviä olentoja ja muuttavat muotoaan samoin kuin "kasvit" tarhassaan - jos vain haluamme nähdä.

Anne Meskanen

Siirry sivun alkuun