Alli Savolainen
PALETTE
    1.1.2007 – 25.1.2007

 

Teoksessa on otteita arkisesta kaupunkimaisemasta, ihmisistä siinä. Otteet on käsitelty etäännyttäen tarkkuutta ja yksityiskohtia, kasvojen tunnistettavuutta.
Paletti on kuva prosessista, eräänlainen dokumentti jostakin tilanteesta. Ei valmis ja kuitenkin, sillä pohtiminen ja liikkeelläolo ovat olemista tässä ja nyt. Yhtälailla kuin katsoa muistoa, pysähtynyttä, kuivunutta värisekoitusta paletilla.

Jokaisella on oma arkipäiväinen palettinsa, jonka väreistä päivät ja elämä koostuvat. Tilanteet joissa kulkee, joista kulkee ohi. Se lopullinen maalaus tai kuva, on jokaisen oma.

Installaatio on tila missä hetken ajan näkyvät paletin aiheet ovat vihjeinä katsojalle muistaa ja huomioida omaa arkeaan.

Alli Savolainen

Siirry sivun alkuun
 

Alli Savolainen on taiteilija joka käyttää työskentelyssään videota, valokuvaa, ääntä ja maalausta. Savolainen on valmistunut Lahden Taideinstituutista 1989, siitä lähtien hän on osallistunut näyttelyihin. Hänen videoteoksiaan on esitetty useilla eri festivaaleilla sekä kotimaassa että ulkomailla. Viimeaikaisissa teoksissaan hän on käsitellyt aikaan, arkeen sekä muistamiseen liittyviä teemoja. Alli Savolainen asuu ja työskentelee Espoossa.