Seija Rissanen
2.3. - 26.3.2016

Seija Rissanen: Kokonainen kevät, öljy, 110x110 cm, 2016

Soinnutuksia
öljy- ja akryylimaalauksia

Näyttelyni osa töitä liittyy musiikkiin ja sitä kautta saamaani mielikuviin. Minulle musiikki on useimmiten värejä täynnä tapahtuva mielen ilmaisu kankaalle. Maalausprosessi vie minut usein mennessään, niin voimakkaalla tunnetasolla, että jonkinlainen herääminen siitä on suuren nautinnon tuntua.

Olen talven aikana saanut kokea hienoja konsertteja Helsinhin Musiikkitalolla ja sieltä on avautunut mielikuviini värimaailmaa ja monia tunnetasoja töihini. Musiikki on antanut myös kysymyksiä työskentelyyni, mutta löytyykö niihin vastauksia? Näitä pohtien ja itseni kanssa väitellen on hyvää riitasointua maalaamisen työskentelyyn.

Maalaukset olen tehnyt pääasiallisesti öljy- ja akryyliväreillä kankaalle.


BIO

Olen maalannut 90-luvulta lähtien ja ammatillisesti 2003 alkaen. Oppia olen saanut hyvien ja mielenkiintoisten opettajien johdolla ja omalla sinnikkäällä periksiantamattomalla työskentelyllä. Maalaan mieluiten akryyli- ja öljyväreillä. Mikäli työtilani antaisi paremmin tilaa, puupiirrokset ovat kiehtoneet tekniikkana minua joitakin vuosia . Niistä on joitakin sarjoja syntynytkin Heli Kurunsaaren johdolla.

Olen osallistunut eri yhteisnäyttelyihin mm. Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto SKjL:n vuosinäyttelyihin viisi kertaa, Vaasan Taideseuran Seinäjoen Taidehallissa "Länsituulta" 2015, Suomen Pohjoismaiden Taideliiton "Pohjoinen rakkaus" 2013 ja Rantakasarmissa 2004, Vantaan Taidemuseossa "Ei koskaan eläkkeelle" 2004 ja Espoon Kuvataiteilijoiden 40 v. juhlanäyttely Rovaniemen Taidemuseossa 2009 sekä , Galleria do Palácio, Porto Portugali 2009.

Seija Rissanen ansioluettelo


Seija Rissanen: Puhallus, akryyli, 110x110 cm, 2016. kuva: Tommi Heinonen
Siirry sivun alkuun
 

Avajaiset keskiviikkona 2.3. klo 18-20
Tervetuloa!

Taiteilija tavattavissa Studio Aarnissa
myös la 5.3. ja su 6.3. klo 12-14.


Pääsiäisen poikkeavat aukioloajat:
Pitkäperjantaina 25. 3. suljettu
Pääsiäispäivänä su 27.3. suljettu


Pääsiäispyhistä johtuen näyttelyn viimeinen aukiolopäivä on lauantai 26.3.2016.


Lehdistökuvia saatavilla kuvan teoksista. Ota yhteyttä lomakkeella.

Seija Rissasen haastattelu Länsiväylä-lehdessä