Susanna Suikkari
28.9. - 23.10.2016

Susanna Suikkari: Hyvä yritys, etsaus-akvatinta, 16x16 cm, 2016

Turbulenssia

Linnut tepastelevat taas inhimillisten tuntemusten maailmassa. Hetkeksi luulin, että kaikki olivat jo kuoriutuneet, mutta onneksi eivät.Vuoden tauon jälkeen teoksiini ilmestyy jälleen raitajalkaisia, keltanokkaisia outoja elämän tarkkailijoita.

Arkielämän turbulenssi pyörittää aihepiiriä myös uusimmissa näyttelyteoksissa. Huumori on tärkeä elementti kuvamaailmassani, sillä ilman sitä arkipäivä ottaisi nokkaan ja aiheuttaisi liiallista sulkasatoa. Huumorin alla kuitenkin piilee vakaviakin sanomanpoikasia, ne täytyy vain itse löytää.

Olen erikoistunut metalligrafiikan syövytysmenetelmiin, erityisesti etsaukseen, akvatintaan ja akryylipohjaiseen pehmeäpohjaan. Teokset on toteutettu kahdella tai kolmella laatalla. Omassa työskentelyssä ja opetustyössä, käytän vähemmän haitallisia akryylipohjaisia, vesiliukoisia taidegrafiikan menetelmiä. Perinteisten grafiikanmenetelmien rinnalle on tullut monia uusia mielenkiintoisia tapoja tehdä taidegrafiikkaa, ja samalla rikastuttaa grafiikan keinoin kuvakerrontaa.

Työhuoneella aika ja arkipäivä helposti unohtuvat lähes meditatiivisissa työjaksoissa. Rakastan pienen puurtamista, hidasta työstämistä ja lähes mahdottoman muokkausta lopulliseen olomuotoonsa.

Vaihtelun virkistämiseksi saatan suurentaa laattakokoa ja telaan päällekkäisiä värikerrostumia hakien luonnosta voimaa väreille, pinnoille ja tunnelmalle.

Työhuoneeni sijaitsee Espoon Karhusaaressa, metsän reunalla, puiston ja meren äärellä, moottoritien varrella, siis kaupunkilaiselle unelmapaikalla ajatellen luonnon ja urbaanin elämän leikkauspintaa.

Täällä luonto suorastaan astelee sisään ohi ajavien autojen moottorin murahtelun säestyksellä.

Luonto, eläimet, kasvit ja luonnon kiertokulku jaksavat ihastuttaa ja kummastuttaa monimuotoisuudellaan loputtomasti.


BIO
Olen espoolainen taidegraafikko, valmistuin Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2000 sisustusarkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun osastolta. Laman hyydytettyä totaalisesti sisustusalan, päätin vaihtaa ammattia.

Metalligrafiikka on aina kiehtonut minua monimuotoisuudellaan. Opiskelin yli-innokkaasti grafiikan opintoja Taideteollisessa korkeakoulussa, ja jo nuorena olin tutustunut metalligrafiikan perusmenetelmiin harrastajagrafiikkaryhmässä.

Liityin Suomen Taidegraafikot ry:n ylläpitämään Grafiris-ryhmään ja työhuoneeseen, ja myöhemmin perustimme saman taiteilijaryhmän kanssa Arabian Taidegraafikot ry:n työhuoneen, jonka toiminta perustui vähemmän haitallisten grafiikanmenetelmien käyttämiseen ja niiden kehittelyyn.

Nykyinen työhuoneeni sijaitsee Espoon Karhusaaressa, Hevosmiehen talossa, Sinebrychoffin huvilan pesutuvassa. Olen Suomen Taidegraafikot ry:n, Espoon kuvataiteilijat ry:n hallituksen, ja Ruokolahden taideyhdistyksen, jäsen. Kuulun ryhmään: Karhusaaren taiteilijat.
Toimin oman pajatyöskentelyni ohella grafiikan opettajana mm. Espoon työväenopistossa ja Vantaan aikuisopistossa. Vedän myös tilauskursseja tarvittaessa.
- Susanna Suikkari


Susanna Suikkari ansioluettelo

Siirry sivun alkuun