Suvi Suikki

Suvi Suikki, Kesämuisto, piirros ja kollaasi, 46x61cm, 2017

En tiedä tai en muista

Teokseni ovat näennäisen herttaisia. Silti ne käsittelevät usein haikeita tai vaikeita ihmisyyden puolia. Ajan kulku ja sen muutokset yksilöön tai yhteisöön ovat pitkään kiehtoneet teosteni aiheina.

En tiedä tai en muista syntyi tarkkailemalla elämää ja piirtämällä eräässä Lohjan ikääntyneiden palveluyksikössä. Pohdin dementian olemusta, epätietoisuutta, muistin ja muistamattomuuden yllätyksellisyyttä. Poissaolon ja läsnäolon raja oli kiehtonut minua jo pitkään. Dementikolle voi olla monta aikaa ja paikkaa samanaikaisesti. Pyrin tekemään tämän näkymättömän näkyväksi, oman näkemykseni mukaan. Olen rinnastanut sitä mikä dementikolla säilyy, siihen mikä katoaa. Todellisuus alkaa vaikuttaa suhteelliselta ja yksilölliseltä. Voiko joku tuomita toisen todellisuuden vääräksi?

Rakkaus materiaaleihin ja pintoihin näkyy teoksissani. Kollaasinomaisten materiaalien yhdistäminen piirrokseen ja maalaukseen on minulle luontainen tapa työskennellä. Teospohjina olen usein käyttänyt uusiopaperia, jonka elävä pinta on myös osa teosta, muodostaen ja jatkaen piirtämääni kuvaa. Materiaaleilla onkin suuri osuus teosteni herkän ja oudon maailman rakentamisessa.


Suvi Suikki on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta, osallistunut aktiivisesti ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin sekä pitänyt useita yksityisnäyttelyitä. Suvi Suikki on Taidemaalariliiton kokelasjäsen sekä Länsi-Uudenmaan taiteilijaseuran ja Ornamon jäsen.
Ansioluettelo Suvi Suikki


Suvi Suikki, Prinsessa, piirros ja kollaasi, 30x30cm, 2017

Siirry sivun alkuun