Toiminta

Espoon Kuvataiteilijoiden toiminta rikastuttaa osaltaan Espoon kulttuurielämää, jäsenilleen yhdistys tarjoaa tukea ja neuvontaa kuvataiteilijan työssä.

Yhdistys tiedottaa jäsenilleen toiminnastaan kuukausittain jäsenkirjeellä. Koska yhdistyksen keskeisin tavoite on toiminnallaan tukea ja edistää kuvataiteen ja taiteilijoiden asemaa Espoossa, ammatillinen neuvonta ja työskentelyolosuhteiden parantaminen ovat keskeisellä sijalla yhdistyksen toiminnassa. Näyttelyt, avajaiset, kurssit ja kokoukset yhdistävät erilaisia kuvantekijöitä, ja paikallisjärjestössä läheisempi kollegiaalinen yhteys on mahdollinen kuin valtakunnallisissa liitoissa.

Yhdistyksen näyttelytoiminta keskittyy Galleria AARNIin, jossa esittellään suomalaista nykytaidetta neljän viikon välein vaihtuvin näyttelyin ilman pääsymaksua. Yhdistys järjestää yhteisnäyttelyitä ja jurytettyjä ryhmänäyttelyitä niin Espoossa, muualla Suomessa kuin ulkomaillakin. Jäsentaiteilijoiden tuotantoa on hyvin edustettuna Espoon Taidelainaamossa. Taiteen näkyvyys kaupunkikuvassa ja ympäristössä sekä julkinen taide osana espoolaista identiteettiä ovat yhdistykselle niin ikään tärkeitä asioita.

Yhdistyksen jäseneksi voi hakea kuvataiteilija, joka asuu Espoossa. Jäsenhakemukset käsittelee yhdistyksen hallitus. Myös yhdistyksen kannatusjäseneksi voi liittyä.

Siirry sivun alkuun