Top

Espoon kuvataiteilijat ry

Espoon Kuvataiteilijat – Esbo Bildkonstnärer ry on vuonna 1969 perustettu ammattikuvataiteilijoiden paikallisyhdistys. Espoon Kuvataiteilijoiden toiminta rikastuttaa osaltaan Espoon kulttuurielämää, jäsenilleen yhdistys tarjoaa tukea ja neuvontaa kuvataiteilijan työssä.

Yhdistyksen näyttelytoiminta keskittyy Galleria Aarniin, jossa esitellään nykytaidetta neljän viikon välein vaihtuvin näyttelyin ilman pääsymaksua. Yhdistys järjestää yhteisnäyttelyitä ja jurytettyjä ryhmänäyttelyitä pääasiassa Espoossa, mutta mahdollisuuksien mukaan myös muualla Suomessa ja ulkomailla. Jäsentaiteilijoiden tuotantoa on hyvin edustettuna Espoon Taidelainaamossa. Taiteen näkyvyys kaupunkikuvassa ja ympäristössä sekä julkinen taide osana espoolaista identiteettiä ovat yhdistykselle niin ikään tärkeitä asioita. Näyttelyt, avajaiset, työpajat, paneelikeskustelut ja kokoukset yhdistävät erilaisia taiteilijoita.

Jäseneksi voi hakea Espoossa asuva ammattikuvataiteilija, ja hakemukset käsittelee yhdistyksen hallitus. Yhdistys tiedottaa jäsenilleen toiminnastaan jäsenkirjeellä. Lisätietoja jäsenyydestä antaa toiminnanjohtaja Vera Koura, vera (at) espoonkuvataiteilijat.fi.

Ohjeet jäsenhakemukseen

Yhdistyksellä voi olla myös kannatusjäseniä.

Yhdistyksen hallitus ja näyttelytoimikunta 2024

Hallituksen jäsenet
Asko Niemelä-Koura (puheenjohtaja), Essu Koskinen (varapuheenjohtaja), Olavi Fellman, Susanna Suikkari, ja Jussi TwoSeven
varajäsenet: Marja Maljonen ja Hong Liu-Sertti.

Näyttelytoimikunta
Pia Backström, Rauha Hartt, Kirsi-Marja Moberg, Miguel Vadell
varajäsenet: Svetlana Ruoho ja Jussi Twoseven