Top

Espoon kuvataiteilijat ry

Espoon Kuvataiteilijoiden toiminta rikastuttaa osaltaan Espoon kulttuurielämää, jäsenilleen yhdistys tarjoaa tukea ja neuvontaa kuvataiteilijan työssä.

Yhdistyksen näyttelytoiminta keskittyy Galleria Aarniin, jossa esitellään nykytaidetta neljän viikon välein vaihtuvin näyttelyin ilman pääsymaksua. Yhdistys järjestää yhteisnäyttelyitä ja jurytettyjä ryhmänäyttelyitä pääasiassa Espoossa, mutta mahdollisuuksien mukaan myös muualla Suomessa ja ulkomailla. Jäsentaiteilijoiden tuotantoa on hyvin edustettuna Espoon Taidelainaamossa. Taiteen näkyvyys kaupunkikuvassa ja ympäristössä sekä julkinen taide osana espoolaista identiteettiä ovat yhdistykselle niin ikään tärkeitä asioita. Näyttelyt, avajaiset, työpajat, paneelikeskustelut ja kokoukset yhdistävät erilaisia taiteilijoita.

Jäseneksi voi hakea Espoossa asuva ammattikuvataiteilija, ja hakemukset käsittelee yhdistyksen hallitus. Yhdistys tiedottaa jäsenilleen toiminnastaan jäsenkirjeellä. Lisätietoja jäsenyydestä antaa toiminnanjohtaja Vera Koura, vera (at) espoonkuvataiteilijat.fi.

Ohjeet jäsenhakemukseen

Yhdistyksellä voi olla myös kannatusjäseniä.

Yhdistyksen hallitus ja näyttelytoimikunta 2023

Hallituksen jäsenet
Asko Niemelä-Koura (puheenjohtaja), Essu Koskinen (varapuheenjohtaja), Olavi Fellman, Susanna Suikkari, ja Seija Rissanen
varajäsenet: Marja Maljonen ja Hong Liu-Sertti.

Näyttelytoimikunta
Aulis Harmaala, Pia Backström, Ligita Purina ja Saila Saranpää
varajäsenet: Svetlana Ruoho ja Antti Minkkinen