Top

Anna-Leena Vilhunen

1.9.2021 - 26.9.2021

Koneita ja ihmisiä

Maalaamiensa kaivureiden tavoin Anna-Leena Vilhunen kaivautuu taiteessaan syvälle muistojensa ja havaintojensa maaperään. Hänen ekspressiivisissä ja värikylläisissä teoksissaan vanhemmuuden, leikin ja vaaran teemat yhdistyvät salaperäisellä tavalla juuri koneisiin – asfalttijyrsimiin, lumiauroihin, rekkoihin ja lastenrattaisiin. Työstäessään esiin nostettua ainesta maalauksiksi Vilhunen paitsi muokkaa ympäristöään myös antautuu ennalta-arvaamattomaan vuorovaikutukseen teostensa katsojien kanssa. Kerros kerrokselta hän toivoo maalaamisensa tekevän tilaa vähemmän ilmeiselle ja ulottuvan yhä syvemmälle ”hehkuvaan todellisuuteen”.


-Jussi A. Saarinen
filosofi, joka tutkii taiteellista luovuutta sekä maalaamiseen liittyviä mielentiloja ja kokemuksia.


Anna-Leena Vilhunen on helsinkiläinen kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteilijaksi 1990 ja maisteriksi 2002. Vilhunen on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1992 alkaen ja osallistunut mm. useisiin Taidemaalariliiton järjestämiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Hänen teoksiaan on mm. Valtion, Helsingin Taidemuseon ja useissa yksityisissä taidekokoelmissa. Vilhunen on Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.

Teoskuva: Anna-Leena Vilhunen, Valkoinen asfalttijyrsin, öljymaalaus kankaalle, 150 x 160 cm, 2021, valokuva: Noomi Ljungdell

www.anna-leenavilhunen.com

#visualartist_annaleenavilhunen

Anna-Leena Vilhunen, CV

Haastatteludialogi Anna-Leena Vilhunen