Top

Anne Ovaska

4.5.2023 - 28.5.2023

Kuuntelen tuulta
maalauksia

Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 3.5. klo 17-19.

 

”Kuuntelen tuulta” näyttelyn öljyvärimaalaukset ovat havaintoja luonnosta, vesistöistä, merestä. Maalatessa tavoittelen ihmettä, väriä, viivaa, pintaa, liikettä. Hyvää tuulta, jotakin mikä avaa maalauksen, jotakin mikä pysäyttää, väreilee kehossa ja nostaa mieleen muistoja menneestä ja kaikuja tulevasta.

Seuraan väripolkuja, tiheiden viivojen muodostamia johtolankoja. Viivaa mikä sykkii jostakin mistä en tiedä vielä mitään. Suotuisin hetkin syntyy tasapaino. Orgaaninen muoto viittaa aina johonkin. Värien ja viivojen koreografia houkuttelee esille uusia näkymiä missä kaikki on mahdollista ja tiedostamaton tulee näkyväksi.


Olen Espoon Nuuksiossa asuva kuvataiteilija. Opiskelin Vapaassa Taidekoulussa, ja valmistuin taidemaalariksi ammattilinjalta 1987. Olen osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin vuodesta 1986 ja pitänyt noin 30 yksityisnäyttelyä vuodesta 1988. Teoksiani on Suomen valtion, Espoon seurakuntayhtymän, Heinolan taidemuseon kokoelmissa sekä yksityisissä kokoelmissa.

Maalaan pääosin öljy- tai akvarelliväreillä. Minua kiinnostaa väri, valo ja luonnonhavainnot. On kiinnostavaa, miten maalatessa katse kulkee muistin läpi ja mieli tarttuu johonkin väriin, viivaan tai pisteeseen. Katseen reitti piirtää kuvaa tulkinnasta toiseen, tekee havaintoja ja etsii sattumia. Pyrin siihen, että maalaukset syntyvät ja kasvavat itsekseen, kuin lampi umpeen tai rakkolevä rannalle.

Galleria Aarnin näyttelyn näkemisen ja havaitsemisen teema on ollut työskentelyni lähtökohta myös aiemmissa yksityisnäyttelyissäni: ”Jokin näkyy” Pirkko-Liisa Topelius,  Helsinki 2019, ”Toista maata” Taidekeskus Ahjo,  Joensuu 2020, ”Katsepiste” Galleria Joella, Turku 2020, ”Muistiin piirretty” Galleria Uusi Kipinä, Lahti 2020 sekä ”Katse kulkee muistin läpi” Poriginal Galleria, Pori ja Galleria Becker, Jyväskylä 2022.

Ansioluettelo Anne Ovaska

Teoskuva yllä: Anne Ovaska, Yön sidos purkautuu, öljy kankaalle, 100 x 100 cm, 2022
Huomaathan poikkeuksellisen avajaispäivän, joka on Vapun vuoksi keskiviikko 3.5. klo 17-19.

Poikkeukset aukioloajoissa: Äitienpäivänä 14.5. ja Helatorstaina 18.5. suljettu.


Anne Ovaskan maalaus nimeltään Linnun tie
Anne Ovaska, Linnun tie, öljy kankaalle, 140 x 110 cm, 2023
Anne Ovaskan maalaus Saattaja
Anne Ovaska, Saattaja, öljy kankaalle, 140 x 110 cm, 2023

Galleria Aarni on poikkeuksellisesti suljettuna toukokuussa Äitienpäivänä 14.5. ja Helatorstaina 18.5.