Top

Hanna Lamnaouer

4.9.2019 - 28.9.2019

Sulautumia
Tervetuloa avajaisiin tiistaina 3.9. klo 17-19.

Tavoittelen maalauksissani todellisuuden mystistä puolta, yksilön sulautumista ympäröivään todellisuuteen, mutta myös havahduttavaa hetkellisyyttä. Valtava taivas, tyyni vesi, puiden latvat, hämyisät metsät, yksinäiset saaret sekä ihmisluonto tarjoavat kaikkein kiinnostavimmat teemat.

Inspiroidun luomisen vimmasta, hetkistä, jolloin kaikki ympärillä oleva näyttäytyy suhteessa teokseen, kun todellisuus suodattuu, vertautuu ja rinnastuu taiteelliseen ilmaisuun.

Valokuvaan ja käytän löytämiäni kuvia teosten pohjana. Yhdistän realistista kuvausta pelkistettyyn ja sattumaa hyödyntävään kuvaukseen. Toisinaan maalaukseni kehittyvät tietystä tunnelmasta, toisinaan muunnan kuvan näkymää kohti suggestiivista, tyyntä, kaihoisaa ja unenomaista. Taide ei matki mykkänä ilmiömaailmaa vaan pyrkii ylittämään aineellisen ja esittävän rajat.

Taiteessa minua kiehtoo kiinteän tuhoutuminen ja virtaavan säilyminen. Työni viittaavat näkyvän ja koetun todellisuuden käsittämiseen alati liikkuvana. Vältän pysähtyneisyyttä, koska jähmettynyt kuvaus voi olla alistavaa ja osoittavaa. Hiljainen oleminen on jotain muuta. Liike-epäterävyys, pehmeä sulautuminen ja utuisuus kuvaavat todellisuuden jatkuvana muovautumisena. Uskon, että kaikessa on voimaa ja se on hyvä syy kunnioittaa ja vaalia joka ikistä aineellista ilmiötä. 

Teoskuva: Hanna Lamnaouer, Saari, joka hohti valoa, 40×30 cm, 2018

Bio

Hanna Lamnaouer (s.1978) on salolainen kuvataiteilija, joka maalaa pääasiassa öljyllä ja akvarelleilla. Hänen taidekielensä vaikutus yhdessä mielikuvia herättävien maisemien, valon ja vivahteikkaiden väriyhdistelmin kanssa luovat rikkaan ja emotionaalisen lopputuloksen.

Lamnaouer on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Kankaanpäästä, Satakunnan ammattikorkeakoulusta, kasvatustieteiden maisteriksi Turun yliopistosta sekä taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta.

Vuodesta 2002 alkaen hän on osallistunut lukuisiin yksityis- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Tämän ohella Lamnaouer on kirjoittanut taidearviota mm. Turun Sanomiin ja opettanut kuvataidetta Salon kansalaisopistossa vuodesta 2013 alkaen.

Hanna Lamnaouer on osallistunut Salon Taiteilijaseuran yhteisötaiteelliseen kummitaiteilijatoimintaan vuosina 2014-2016. Hänen teoksiaan on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa Suomessa, Japanissa, Ruotsissa, Saksassa ja Hollannissa.

Ansioluettelo
http://www.hannalamnaouer.fi

Länsiväylä-lehti :Hanna Lamnaouerin maalaukset tulvivat kesäyön mystiikkaa.

 

Hanna Lamnaouer, Saari, joka hohti valoa, 40×30, öljy kankaalle, 2019